Jūros šventė atskubės jachtomis

Likus kelioms savaitėms iki didžiausios miesto fiestos paaiškėjo, kad 46-oji Jūros šventė bus ne tik ilgiausia, bet ir „šlapiausia”.

Liepos 20-ąją, trečiadienį, net 60 burlaivių ir jachtų regata prasidėsianti šventė šįsyk iš centrines miesto dalies persikels į Danės krantinę, Kruizinių laivų terminalą bei Smiltynę. Tūkstančius žiūrovų suviliosiantis renginys stebins ir kitomis naujovėmis – dviem fejerverkais, specialiais pašto vokais ir šventiniais antspaudais, šiuolaikinio meno bei istorinių burlaivių festivaliais ir net šimtu įvairiai publikai skirtų kitų renginių.

Surengs dvi regatas

Klaipėdos savivaldybės Socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė dienraščiui sakė, kad jachtos uostą užtvindys neatsitiktinai.

„Teko girdėti nusiskundimų, kad Jūros šventei trūksta jūrinės tematikos. Spalvotos jachtų burės grąžins mus prie vandens. Galėsime stebėti net dvejas jachtų lenktynes”, – tikino ji. Tikimasi, kad jūra į šventę atvyksiančių svečių iš Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Švedijos bei Olandijos bus net 250.

Kiek aptuštės ir Herkaus Manto bei Tiltų gatvės, kurios jau kelerius metus turėjo atlaikyti pagrindinę šventės lankytojų masę.

„Šiais metais šventės ašimi taps Danės krantinė – erdvės nuo Jono kalnelio iki Kruizinių laivų terminalo”, – aiškino N.Laužikienė.

Muzikos bus įvairios

Vienas Jūros šventės rengėjų Remigijus Mockus sakė, kad centrinėse miesto aikštėse organizuojami renginiai bus skirti tik tam tikrai žiūrovų grupei. Visi jie vyks tuo pačiu metu. Teatro aikštėje smaginsis vadinamojo popso gerbėjai, Atgimimo aikštėje mėgstamos muzikos klausysis vyresnio amžiaus žmonės, Lietuvininkų aikštėje tradiciškai karaliaus jaunimas, Kruizinių laivų terminale vyks renginiai vaikams, o paplūdimiuose bei Danės krantinėje susirungs sportininkai.

Tradicinė Jūros šventės mugė šiemet drieksis nuo „Arkos” paminklo net iki administracinio „Telekomo” pastato. Šiuolaikinio meno festivalį SEAS pakeis festivalis PLArTFORMA, o tradicinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis” žiūrovams pristatys garsiausius pasaulio turgus. Nuo triukšmo pavargę šventės svečiai prieglobstį ras kamerinėje aplinkoje – P.Domšaičio galerijoje ir Laikrodžių muziejaus kiemelyje.

Be stiklinės taros

Viešosios įmonės „Jūros šventė” direktorius R.Mockus pasakojo, kad šiemet keturiose šventės vietose filmuojama medžiaga keliaus tiesiai į internetą, tad įspūdingiausius renginius galima bus stebėti ir namuose.

Nors ankstesniais metais šventinis fejerverkas miestą sudrebindavo šeštadieniais, Jūros šventės-2005 pradžią paskelbsiantis fejerverkas nugriaudės penktadienį, o sekmadienį nakties dangų nušvies dar vienas 60-ąjį jubiliejų švenčiančio dienraščio „Klaipėda” ir 10-ojo gimtadienio sulaukusios televizijos „Balticum” dovanotas fejerverkas.

Kad išvengtų kiekvienais metais pasitaikančių traumų ir apsvaigusio jaunimo išpuolių, šventės dienomis centrinėse miesto gatvėse esančios parduotuvės negalės prekiauti alkoholiniais gėrimais stiklinėje taroje.

N.Laužikienė aiškino, kad iš atokiau nuo centro esančių parduotuvių tokia teisė atimta nebus.

Arnoldas Remeika

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.