Atrakcionai: klaipėdiečiams – čekiški, palangiškiams – olandiški

Klaipėdoje, prie vasaros estrados, jau šį savaitgalį planuoja įsikurti atrakcionų parkas.

Tiesa, vakar Savivaldybėje dar tebebuvo derinama, ar leisti vasaros estradą administruojančiai bendrovei „Poilsio parkas” pasirašyti nuomos sutartį su atrakcionus iš Čekijos atvežusia vilniečių bendrove UAB „Autositus”

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Vidas Pakalniškis užtikrino, jog iš atrakcionų savininkų bus reikalaujama, kad būtų laikomasi ne tik saugos bei viešosios tvarkos taisyklių.

„Svarbu, kad Miško kvartale, šalia vasaros estrados, gyvenantiems klaipėdiečiams atrakcionai nekeltų jokių nepatogumų. Reikalausime, kad nebūtų viršytos ir leistinos triukšmo normos”, – sakė V. Pakalniškis.

Be to, turi būti laikomasi reikalavimų, kad atrakcionai neveiktų ilgiau nei nustatyta bendrosiose taisyklėse.

Žinia, užpernai uostamiestyje viešėjus čekų atrakcionams, buvo nustatyta, kad skleidžiamas triukšmas viršija leistinas normas. Tačiau UAB „Autositus” komercijos direktorius Artūras Mušiūnas tikino, kad šiemet tokių problemų tikrai nebus.

„Aš šioje srityje dirbu pirmus metus ir pirmą kartą nuomoju iš čekų atrakcionus”, – sakė A. Mušiūnas bei patikino, kad prieš dvejus metus Miško kvartalo gyventojams ramiai miegoti neleidę atrakcionai buvo išnuomoti ne jo firmos.

Jei bus išduotas leidimas, pasak A. Mušiūno, darbo dienomis atrakcionai veiks tik iki 22 valandos, savaitgaliais – ilgiau: iki 23 valandos.

Pasak A. Mušiūno, lunaparke veiks 11 įvairių atrakcionų, daug jų bus skirti vaikams. Tačiau nebus nuskriausti ir suaugusieji. Adrenalino fanatikai, norintys pakaboti žemyn galva, galės išbandyti atrakcioną „Stingas”. Tačiau ypač aukštų atrakcionų, kaip buvo praėjusiais metais, pasak A. Mušiūno, šiemet nebus.

Jei bus geros oro sąlygos, lunaparkas vasaros estradoje planuoja veikti iki Jūros šventės.

Tuo metu praėjusiais metais uostamiestyje veikę olandiški Europos atrakcionų parko atrakcionai šią vasarą linksmins Palangos poilsiautojus.

Europos atrakcionų parko direktorius Arvydas Gasiūnas sakė nevažiavęs šiemet į uostamiestį, nes čia reikia atvežti kur kas daugiau atrakcionų, mat lunaparkui įkurti skirta didesnė teritorija nei Palangoje.

„Labiausiai žmonės mėgsta ekstremalius pojūčius skatinančius atrakcionus. Tokių bus ir Palangoje”, – sakė A. Gasiūnas.

Edita Užkuraitė

„Vakarų ekspresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.