Buvę tarnautojai pamėgo valdiškus butus

Pernai liepą iš Neringos policijos komisariato viršininko pareigų atsistatydinęs 54 metų Mamertas Vainorius nenori užleisti apie pusės milijono vertės tarnybinio buto Nidos centre.

Neringos miesto savivaldybė net kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą prašydama iškraustyti M. Vainorių iš jam nepriklausančio buto.

Susisiekimo ministerijai pavaldžios Pasienio kontrolės punktų direkcijos Klaipėdos regionui vadovaujantis buvęs komisaras tvirtina, jog teisę gyventi Policijos departamentui priklausančiose patalpose užsitarnavęs.

Anot Policijos departamento atstovų, pareigūnai, savo noru palikę tarnybą, turi palikti ir pagal ankstesnes pareigas skirtas patalpas.

M. Vainorius buvo priverstas komisaro kėdę atsisakyti dėl „pablogėjusios sveikatos” prasidėjus tarnybiniams patikrinimams. Ne darbo metu vairuodamas tarnybinį „Mercedes-Benz” komisaras Klaipėdoje sukėlė avariją, per kurią nukentėjo žmogus. Tada jam buvo skirta bauda už kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Beje, Nidos centre esančiame tarnybiniame bute registruotas ne tik M. Vainorius, bet ir sūnaus bei dukros šeimos. Visi jie naudojasi nidiškiams teikiamomis lengvatomis, pavyzdžiui, nemokamomis kelionėmis keltais per Kuršių marias.

Uostamiestyje tarnybinio būsto įsikibęs dantimis laikosi buvęs teisėjas bei valstybės kontrolierius Jonas Liaučius. Šio metu advokatu dirbantis J. Liaučius teismų duris varsto dėl 3 kambarių buto Alksnynės gatvėje.

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, jog J. Liaučiaus šeima turi išsikelti iš miesto Savivaldybei priklausančio buto, tačiau šis sprendimas buvo apskųstas Aukščiausiajam Teismui. Manoma, jog taip tempiamas laikas, kol Klaipėdos rajone išdygs buvusio valstybės tarnautojo namas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.