Ugniagesiai minės šv. Florijono dieną

Jau daugiau kaip dešimtmetį ugniagesiai gelbėtojai gegužės 4-ąją mini šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Šiemet šventiniai renginiai vyks visuose didžiuosiuose šalies miestuose ir rajonų centruose.

Vilniečiai savo šventę pradės 8 val. šv. Mišiomis už ugniagesius Arkikatedroje Bazilikoje. 9.30 val. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente įvyks šventinis minėjimas. Ugniagesius gelbėtojus profesinės šventės proga pasveikins PAGD direktorius Remigijus Baniulis, labiausiai nusipelniusiems pareigūnams ir darbuotojams bus įteikti apdovanojimai. Šventės išvakarėse, gegužės 3 d., Vilniaus m. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 3-iojoje komandoje rengiama atvirų durų diena žiniasklaidos atstovams. Jos metu žurnalistai turės galimybę iš arčiau susipažinti su ugniagesių gelbėtojų darbu ir patys jį išmėginti.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai dalyvaus šv. Mišiose Įgulos bažnyčioje. Prie jos bus išrikiuota gaisrinė ir gelbėjimo technika. Po šv. Mišių pareigūnai priims priesaiką, pagerbs žuvusius kolegas, o vėliau iškilminga eisena pražygiuos Laisvės alėja. Tądien Kauno m. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 1-ojoje komandoje bus paminėtas ir narų tarnybos dešimtmetis.

Klaipėdoje per šv. Florijono dieną bus surengtos iškilmės, skirtos 150-osioms pirmosios gaisrinės įkūrimo Klaipėdoje metinėms paminėti. Renginyje dalyvaus ne tik ugniagesiai gelbėtojai, bet ir veteranai, šiai profesijai atidavę ne vienerius savo gyvenimo metus. Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje bus eksponuojama vaikų piešinių gaisrine tematika paroda, apdovanojami piešinių konkurso nugalėtojai. Šventės metu bus rodomi filmai apie gaisrinę, vyks įvairios varžybos, atrakcionai, jos dalyviai bus vaišinami kareiviška koše.

Gegužės 4 d. Šiaulių ugniagesiai gelbėtojai dalyvaus šventinėje rikiuotėje, į kurią atvyks apskrities viršininkas, miesto ir rajono merai, priešgaisrinės apsaugos veteranai ir kt. garbingi svečiai. Jos metu bus apdovanoti geriausi pareigūnai. Gegužės 5 d. Šiaulių kultūros parko estradoje rengiama „Ugniagesių dienos” šventė miesto visuomenei. Čia koncertuos žinomi šalies dainininkai, vyks lazerių, putų, motociklininkų šou, įvairios rungtys žiūrovams, dangų nušvies šventinis fejerverkas.

Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gegužės 6 d. darbuotojams bei jų šeimų nariams organizuoja išvyką siauruku į Gitėnų girią, kurioje bus užkurtas laužas ir vyks įvairios linksmybės.

Anksčiausiai, balandžio 28 d., savo profesinę šventę minėjo Ukmergės ugniagesiai gelbėtojai. Rajono kultūros centre vyko padėkos renginys „Artimui padėsim, kol širdys mūs tvaksi…”, skirtas Ukmergės priešgaisrinės apsaugos įkūrimo 165-osioms ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos įsteigimo 10-osioms metinėms paminėti. Tądien Ukmergės miesto gatvėmis buvo surengtas ir gaisrinių automobilių paradas, grojo Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Kituose Lietuvos rajonuose taip pat vyks šventiniai minėjimai, apdovanojimų pareigūnams įteikimas, susitikimai su miesto visuomene, gaisrinės technikos ir gelbėtojų įgūdžių demonstravimas, įvairios varžybos ir rungtys, veteranų pagerbimas, vaikų piešinių parodos bei rašinių konkursai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.