Britai vaikus išmaino į karjerą ir linksmybes

Mažą gimstamumą Didžiojoje Britanijoje lemia potencialių tėvų karta, kurie šeimą išmaino į galimybę praturtėti ir pasilinksminti, rodo britų dienraščio „The Guardian” ir ICM atlikta apklausa.

Nors dauguma Didžiosios Britanijos gyventojų vis dar mano, kad susilaukti vaikų geriau esant jaunam, atidėti šeimos planus juos verčia karjera ir didėjančios kliūtys susirasti partnerį.

Apklausos rezultatai paaiškina statistines tendencijas: XX a. 5-ajame dešimtmetyje 10 proc. bričių nesusilaukdavo palikuonių, o šiuo metu jų skaičius išaugo iki 20 proc.

Naujausia apklausa rodo, kad 64 proc. vyrų ir 51 proc. moterų mano, kad moterims svarbiau mėgautis savimi nei turėti vaiką. Taip pat dauguma apklaustųjų pritaria nuomonei, jog sėkmė darbe ir geras uždarbis yra svarbiau nei užauginti vaiką.

Paklausti, kodėl gimstamumas Didžiojoje Britanijoje mažas, daugiausia žmonės atsakė, kad tai lemia sunkumai suderinti karjerą su šeimos gyvenimu. 63 proc. apklaustųjų nurodė, kad spaudimas dėl karjeros apsunkina galimybę turėti vaiką, o 54 proc. pridūrė, jog susilaikyti verčia finansinė padėtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.