Asamblėja – svarbus verslo renginys

Balandžio 6 d. „Klaipėdos” viešbutyje rengiama kasmetinė Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė asamblėja – ataskaitinis susirinkimas.

Pasak rūmų generalinio direktoriaus Viktoro Krolio, greta būtinų atlikti formalumų tai kartu ir vienas didžiausių verslo renginių uostamiestyje.

Šiuo metu Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai vienija 250 Klaipėdos ir Tauragės apskričių įmonių.

Verslo kelionės ir mokymai

Praėjusiais metais Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai surengė 8 verslo misijas, tarp jų – į Varnemiundę (Vokietija), Malborką (Lenkija), Stokholmą (Švedija), Paryžių (Prancūzija). Klaipėdoje surengti verslininkų delegacijų vizitai bei dalykiniai susitikimai su Vokietijos, Lenkijos, Baltarusijos verslininkais. Dalį šių renginių rūmai surengė pagal Klaipėdos miesto savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo programą.

Pagal šią programą uostamiesčio verslininkai turėjo galimybę perpus mažesniais kaštais rasti naujų verslo ryšių: statybų verslo atstovai – Prancūzijoje, medienos pramonės ir apdirbimo, transporto ir logistikos atstovai – Vokietijoje, metalo pramonės srityje dirbančios bendrovės – Švedijoje. Tokias verslo keliones tradiciškai siekiama maksimaliai panaudoti verslo ryšiams plėtoti, surengiant susitikimus su Lietuvos Respublikos diplomatais, dirbančiais ekonomikos srityje, užsienio šalių asociacijų vadovais. Uosto įmonėms, atsižvelgiant į jų veiklos aktualijas, 2005 m. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai pateikė paraišką Ūkio ministerijos subsidijai gauti, gavo finansavimą bei bendradarbiaujant su Valstybinio jūrų uosto direkcija surengė dalyvavimą tarptautinėje transporto ir logistikos parodoje Kazachstane.

Praėjusiais metais, laimėję Klaipėdos miesto savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą verslininkų mokymams surengti, rūmai sugrįžo prie dar vieno savo svarbiausio uždavinio. 2005 m. lapkritį įvyko Klaipėdos smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų mokymai, kurių metu jiems pateikta išsami informacija apie bendradarbiavimą su užsienio partneriais, verslo derybas, rinkos informacijos bei partnerių paiešką, verslo ES sąlygas ir jas reglamentuojančius įstatymus.

Kovo 13-17 d., atgijus uostamiesčio nekilnojamojo turto rinkai, šios srities atstovai kartu su miesto vadovais jau pristatė būsimuosius investicijų projektus Kanuose (Prancūzija). Beje, tik prestižinėje

parodoje tarp Lietuvos dalyvių uostamiestis išsiskyrė tuo, kad delegaciją sudarė ne vien savivaldybės, bet ir verslo atstovai. Tarp 2006 m. rūmų planų – verslo ryšių ir investicijų paieškos Kinijoje. Transporto, uosto ir logistikos bendroves rūmai šįkart kviečia į Hamburgą bei Liubeką. Tuo pat metu jau rengiamasi balandžio pabaigoje priimti daugiau kaip 40 statybos bendrovių atstovų iš Norvegijos, gegužę – tokią pat gausią verslininkų delegaciją iš Sankt Peterburgo (Rusija).

Tarptautiniai projektai

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose, laimėjus Europos Komisijos skelbtą konkursą, veikia Europos verslo informacijos centras, nuo savo veiklos pradžios taip pat gaunantis aukščiausius veiklos įvertinimus. Centras praėjusiais metais taip pat surengė seminarus, skirtus verslo problemoms ir aktualijoms aptarti, pagal tarptautinius EK inicijuotus projektus vyko kontaktų mugės Vokietijoje, Švedijoje ir jau šiemet interaktyvus aukcionas medienos pramonės įmonėms iš 16 šalių.

Klaipėdos Europos verslo informacijos centras, dalyvaujantis trijuose projektuose EK remiamuose tarptautiniuose, šiemet Vakarų Lietuvos verslininkams pasiūlys papildomų verslo ryšių plėtros galimybių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.