„Hansa gyvybės draudimo” klientams – aktyviai valdomos investavimo kryptys

„Hansa gyvybės draudimas” nuo šių metų balandžio 1 dienos pasiūlys klientams naujas investavimo kryptis – „Valdomų investicijų 1”, „Valdomų investicijų 2” ir „Valdomų investicijų 3”.

Šių investavimo krypčių pagrindinis išskirtinumas yra tai, kad pasirinkus vieną iš šių krypčių, klientui nereikės domėtis akcijų ar obligacijų svyravimais skirtingose rinkose – šį darbą už klientą atliks investavimo specialistai. Klientui pakaks tik pasirinkti rizikos tolerancijos lygį: „Valdomų investicijų 1” kryptis yra mažiausiai rizikinga nes didžioji lėšų dalis investuojama į vyriausybių vertybinius popierius (obligacijas) ir tik apie 30% lėšų – į bendrovių akcijas; „Valdomų investicijų 2” kryptyje akcijų dalis didesnė – iki 60%, o „Valdomų investicijų 3” kryptis pasižymi didžiausio uždarbio potencialu, tačiau ir didžiausia rizika, nes net 100proc. lėšų gali būti investuojama į bendrovių akcijas.

Iki šiol „Hansa gyvybės draudimo” klientai iš investicinių gyvybės draudimo produktų galėdavo pasirinkti kryptis pagal tai, į kokį regioną bus nukreiptos investicijos (pavyzdžiui, Rytų ir Centrinės Europos bendrovių akcijų investavimo kryptis ar JAV bendrovių akcijų investavimo kryptis) – tokiu atveju klientai turėtų domėtis, kokios augimo tendencijos pasirinktame regione, taip pat siekdami sumažinti riziką turėtų išskaidyti savo investicijas į skirtingus regionus. Tuo tarpu naujosios aktyvaus investavimo kryptys siūlo sprendimą klientui, neturinčiam laiko domėtis tendencijomis, bet norinčiam investuoti – patikėti aktyvų investicinio portfelio valdymą „Hansabanko” grupės specialistams, kurie ir nuspręstų, kokių regionų akcijas „sukomplektuoti” bei kada sumažinti ar padidinti tam tikro regiono akcijų dalį investiciniame portfelyje.

Pasak „Hansa gyvybės draudimo” pardavimų departamento direktoriaus Mindaugo Jusiaus, šiuos bendrovės žingsnius paskatino didėjantis gyventojų poreikis rinktis investavimo paslaugas ir tuo pat metu užtikrintai kaupti lėšas ateičiai. „Šiandien klientai jau nebijo rinktis investicinius produktus, tačiau didelis užimtumas darbe bei asmeniniame gyvenime neleidžia aktyviai domėtis pasirinktomis investicijomis. Mūsų naujosios investavimo kryptys klientams užtikrins aktyvų jų lėšų valdymą, jiems nereikės stebėti ir analizuoti rinkos pokyčių, valdyti investicijų portfelio – visa tai atliks fondų valdytojas”, – teigė M.Jusius.

Klientai, pasirinkdami naująsias investavimo kryptis, naudosis išskirtinėmis galimybėmis – jų lėšų investavimu rūpinsis tiek „Hansabanko” grupės investavimo specialistai, dirbantys didžiausioje pensijų valdymo bendrovėje „Hansa investicijų valdymas” (pagal fonduose valdomų lėšų apimtį), tiek ir fondų, per kuriuos yra investuojamos lėšos, valdytojai.

Kadangi šios investavimo kryptys bus aktyviai valdomos, todėl priklausomai nuo situacijos rinkoje, investicijų valdytojai galės priimti sprendimus padidinti ar sumažinti akcijų ar obligacijų proporcijas kryptyje, pavyzdžiui akcijų dalis „Valdomų investicijų 1” krypties portfelyje gali svyruoti +/- 15 proc. (t.y., tuo metu, kai akcijų rinkose tikimasi uždirbti didesnę grąžą, akcijų dalis portfelyje gali būti padidinta iki 45 proc., o tuo metu, kai daugelis akcijų rinkų pergyvena nuosmukį, ji gali būti sumažinta iki 15 proc.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.