„Microsoft” siekia JAV paramos antimonopolinėje kovoje su ES

„Microsoft” pradėjo slaptą kampaniją, kuria siekiama įtikinti JAV politikus ir verslininkus įsikišti į ilgai besitęsiančią antimonopolinę kovą su Europos Sąjunga (ES), remdamasi „Financial Times” praneša ELTA.

„Microsoft” atstovai susitiko su Baltųjų rūmų ir Teisingumo departamento darbuotojais ir prašė jų paramos teisinėje kovoje, kurią praėjusiais metais prieš grupę pradėjo Europos Komisija (EK).

„Microsoft” taip pat išsiutinėjo žinutes kelioms JAV kompanijoms, įskaitant vieną farmacijos grupę, prašydama jų spausti JAV vyriausybę padėti „Microsoft”.

„Microsoft” žinutėse, kurios kopiją pavyko gauti „Financial Times”, duoti dviejų JAV valdžios atstovų vardai ir jų telefonų numeriai. Vienas pareigūnas yra Teisingumo departamento darbuotojas, kitas – Baltųjų rūmų specialusis patarėjas. Žinutėje siūloma pokalbyje su pastaraisiais asmenimis aptarti keturias temas. Viena siūlomų pokalbio temų: „Microsoft” paprašė JAV vyriausybės tiesiogiai įsikišti į prekybos paslaugų bylą, ir aš norėjau, jog jūs žinotumėte, kad mūsų bendrovė remia šį prašymą”.

EK praėjusiais metais nustatė, kad „Microsoft”, naudodamasi dominuojančia padėtimi operacinių sistemų rinkoje, pažeidė konkurencijos taisykles.

Bendrovė buvo priversta sumokėti rekordinę 497 mln. eurų baudą ir pakeisti savo elgesį. „Microsoft” yra pateikusi apeliaciją, tačiau teismo sprendimo nesitikima iki kitų metų pradžios.

Rugpjūtį „Microsoft” pradėjo antrą teisinį karą, atakuodama paskutinį Komisijos sprendimą, kuris, kaip teigia bendrovė, leis konkurentėms naudoti ir platinti vertingą „Microsoft” prekybos paslapčių informaciją. Būtent šioje byloje „Microsoft” siekia JAV vyriausybės paramos formaliai įsijungiant į teisinį procesą.

Žinutėje bendrovių prašoma JAV pareigūnams pasakyti, kad „Europos Komisijos sprendimas dėl prekybos paslapčių gali turėti neigiamos įtakos tų paslapčių vertei. Prekybos paslaptys yra didelis JAV bendrovių, įskaitant mano, verslo turtas”.

JAV vyriausybė ir Komisija nuolat gauna kompanijų prašymus paspausti kitų šalių valdžią, ir Vašingtonas keletą kartų yra iškėlęs „Microsoft” klausimą diskusijose su Briuseliu.

EK žinias komentuoti atsisakė.

2005-11-14 08:10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Microsoft” siekia JAV paramos antimonopolinėje kovoje su ES"

  1. Evaldas

    gerai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.