Premjero žmona kreipsis į teismą dėl verslo žlugdymo

Ministras Pirmininko Algirdo Brazausko žmona Kristina Brazauskienė kreipsis į teismą dėl jos verslo žlugdymo, o Premjeras tikina nusivylęs politika ir mąstąs apie pasitraukimą.

„Politika, kaip dabar įsitikinu, yra visiškai nešvarus dalykas – kažkokie užsakymai, norai sužlugdyti. Visa tai galėjo būti prieš 4,5 metų, ir aš ramiausiai, jei tik būčiau pajutęs nepasitikėjimo požymį, niekuomet nebūčiau ėjęs į tokias pareigas”, – ketvirtadienį „Žinių radijo” laidoje „Pozicija” kalbėjo A. Brazauskas.

Paklaustas, ar nemąsto apie pasitraukimą iš politikos, Premjeras atsakė mąstąs, nes iki šiol jam „niekas nebandė priekaištauti, sukompromituoti, įžeisti, sudaryti nepasitikėjimo aplinką kaip dabar staiga”.

Anot Ministro Pirmininko, ir jo žmona kreipsis į teismą, nes žlugdomas jos verslas. „Ir žmona taip pat. Ji turi verslą, apie 30 mln. litų paėmusi kreditą, o žmonės bijo eiti į viešbutį, ir ji yra persekiojama, iš jos reikalaujama raštiško pasiaiškinimo. Tokiu atveju žlugdomas verslas ir žmogus, kuris turi tą verslą, turi teisę kreiptis dėl verslo žlugdymo. Ir aš kreipsiuos greičiausiai, nes yra aiškus šmeižimas”, – teigė A. Brazauskas.

Kaip jau skelbta, trečiadienį Ministras Pirmininkas pareiškė ketinąs kreiptis į teismą dėl opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos kai kurių narių šmeižto jo atžvilgiu.

Spalio mėnesį A. Brazauskas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad teisėsaugininkai teisiškai įvertintų kai kurių konservatorių šmeižikiškas kalbas, tačiau prokuratūra nusprendė nenagrinėti skundo motyvuodama tuo, kad viešuosius asmenis galima kritikuoti daugiau nei privačius.

Premjero tvirtinimu, jo žmona apie 38 proc. viešbučio „Draugystė” akcijų įsigijusi rinkos kaina. „Vertintojai vertino tuo metu objektą apie 40 mln. litų. Paimta 30 mln. litų kredito, reiškia, kad likutinė vertė yra 10 mln. litų. Už maždaug 3,5 mln. litų nupirkta 38 proc. akcijų. Tai nežinau, ar reikia čia kokių komentarų?”, – sakė A. Brazauskas.

A. Brazausko tikinimu, jis negali atsakyti į jam adresuojamus klausimus, nes jis nebuvo viešbučio akcininkas, ir negali žinoti visų akcininkų ir visų viešbučio renovacijai imtų paskolų aplinkybių.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas ketina svarstyti ir galutinai nuspręsti dėl opozicijos inicijuoto nutarimo projekto, kuriuo siūloma sudaryti Seimo laikinąją komisiją, tirsiančią Premjero šeimos verslą.

Antradienį teisininkai savo išvadose paskelbė, jog tikėtina, kad Kristina Brazauskienė daugiau kaip trečdalį „Draugystės” viešbučio akcijų įsigijo už ne mažesnę kaip rinkos kainą.

2005-11-10 09:49

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.