Žmogžudžio paieška sudrumstė kauniečių ramybę

Prieš kelias savaites į kauniečių namus Panemunėje įsiveržė trys pareigūnai, tačiau gyventojai iki šiol nesulaukia atsakymo, kodėl pas juos ieškota įtariamo nusikaltėlio. Dar labiau juos nustebino žinia, kad jų namuose ieškota žmogžudžio, kuris esąs jų giminaitis.

Pareigūnai žadėjo sugrįžti

Tilto g. 15 gyvenančių dviejų šeimų nariai parašė pareiškimus Kauno miesto apylinkės prokuratūrai ir Kauno miesto Vyriausiajam policijos komisariatui (VPK). Gyventojai teigia, kad spalio 25 dieną, apie 16.30 val., į namus, trumpam parodę policijos pažymėjimus, įsiveržė trys neuniformuoti vyrai.

„Perbėgę per gyvenamąsias patalpas ir jas apžiūrėję, išbėgo į sodą, kažko ieškojo ūkiniuose pastatuose. Tik trumpai užsiminė, kad ieško kažkokio Nikolajaus. Tada jie sėdo į automobilį „Opel Vectra” (valst. Nr. SZK 574) ir išvažiavo”, – rašoma pareiškime.

Pareigūnus į namus įleido Ramūnas Reklaitis. „Trumpai parodė pažymėjimą, tačiau nepasakė savo pavardės ar pareigų. Neparodė prokuroro ar teismo sankcijos. Jie ėmė vaikščioti po pirmojo aukšto kambarius. Klausiau, ko ieškote, bet jie nieko nesakė. Vėliau pareigūnai paklausė, kokie čia žmonės gyvena. Pasakiau, kad gyvenu su žmona ir sūnumi. Antrame aukšte gyvena dukterėčia. Kai ji nusileido žemyn, vyrai iš karto išvažiavo. Išvažiuodami pasakė: „Iki kito pasimatymo”, – pasakojo R.Reklaitis.

Reklaičių šeima šiame name gyvena nuo 1942 metų. „Kiti žmonės čia niekada negyveno. Dar baisiau pasidarė, kai neoficialiais šaltiniais sužinojau, jog ieškomas žudikas yra mano sūnėnas”, – stebėjosi R.Reklaitis.

Jo žmona Danutė Reklaitienė sakė, kad ji nebūtų įsileidusi nieko vidun. „Aš esu labai išsigandusi, nežinau, ko toliau laukti”, – sakė moteris.

Policininkai tyli

R.Reklaičio dukterėčia Rūta Zabielienė stebisi, kodėl iš pareigūnų negauna oficialių atsakymų, ko ieškota jų namuose. „Mums liepė eiti į Panemunės policijos komisariatą, o iš čia prašymą vėl nukreipė į VPK. Taip iki šiol ir nežinome, kodėl pareigūnai pas mus apsilankė, ir ką mes bendro turime su kažkokiu N.Kuznecovu”, – sakė R.Zabielienė, kuri taip pat nustebo, jog žmogžudystės byloje figūruoja kaip įtariamojo pusseserė.

„Mes apstulbę nuo šių žinių ir norime žinoti, iš kur atsirado tokie duomenys. Man kyla įtarimų, kad tai vyksta ne šiaip sau. Mes nieko nežinome, pareigūnai nepaaiškina”, – stebėjosi moteris.

R.Zabielienė sakė, kad ją sutiko priimti Kauno miesto VPK viršininkas Algirdas Kaminskas. „Tikiuosi, kad jis paaiškins, kas čia vyksta”, – sakė ji. Moteris net svarsto, ar šie įvykiai nėra susiję su jos visuomenine veikla, raginant gyventojus priešintis naujo tilto Panemunėje statybai.

Panemunės policijos komisariato nusikaltimų tyrimų skyriaus viršininkas Darius Karabinas „Kauno dienai” sakė, kad gyventojų pareiškimas perduotas VPK. Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo tarnybos viršininkas Gintautas Žukauskas teigė nežinąs įvykio aplinkybių ir pasiūlė pasikalbėti su Asmenų paieškos skyriaus viršininku Kęstučiu Galiniu. „Jie vykdė tą paiešką”, – sakė jis.

K.Galinio nepavyko rasti. Kai kurie policijos pareigūnai tikino nesuprantą, kodėl minėti gyventojai piktinasi.

Nusikaltimas padarytas Jurbarke

Šiuo metu Lietuvoje yra paieškomi du Nikolajai Kuznecovai. Jurbarko policijos komisariatas ieško 1976 metais gimusio vyro, jo paieška paskelbta spalio 15 dieną. Šiuos duomenis galima rasti Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje.

Jurbarko rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Gliosas „Kauno dienai” patvirtino, kad Kaune buvo ieškoma žmogžudyste įtariamo N.Kuznecovo.

„Mes buvome paprašę Kauno kolegų patikrinti operatyvinę informaciją. Kodėl šis adresas? Įvairiais būdais juos gauname. Natūralu, kad žmonės, jeigu jie neturi nieko bendro su paieškomuoju, sutriko. Reakcija normali ir aš tokiu atveju nustebčiau. Šį kartą ieškome ne eilinio vagies, bet žmogaus, įtariamo žmogžudyste”, – sakė V.Gliosas.

Teisybės nepasakė

Apie šiuos įvykius Panemunės gyventojai pranešė ir Seimo nariui Kaziui Starkevičiui. Jis patvirtino, kad žino šią istoriją.

„Kalbėjausi su Kauno policijos viršininku A.Kaminsku. Jis man paaiškino, kad policija supainiojo namus. Nežinau, kodėl to nebuvo galima pasakyti gyventojams. Policija tokiu atveju turėtų atsiprašyti, gyventojai tai suprastų. Tačiau ten buvo grubiai įsiveržta, ir dar pagrasinta sugrįžti. Ar Seimo nario darbas tokius reikalus aiškintis? Jeigu pareigūnai būtų žmonių atsiprašę, niekas į mane nebūtų kreipęsis”, – sakė K.Starkevičius.

Dainoras Lukas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.