Senelės lauknešėlyje kaliniui – amfetaminas

Vaikaitį kalėjime lankiusios senelės lauknešėlyje, be kitų daiktų, prižiūrėtojai rado ir 11 gramų, kaip įtariama, amfetamino.

Kalėjimų departamentas pranešė, kad įtartina medžiaga 77 metų vilnietės į Vilniaus 2-uosius pataisos namus atneštame siuntinyje buvo aptikta ketvirtadienį. Tą dieną Galina K. atėjo į trumpalaikį pasimatymą su nuteistu vaikaičiu 21 metų Romanu K. Prieš pasimatymą tikrinant moters atneštus maisto produktus ir higienos priemones, skutimosi kremo tūbelėje buvo aptiktas polietileno maišelis su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Tūbelėje buvo paslėpta apie 11 gramų šių kvaišalų.

Moteris pareigūnams teigė, jog išvakarėse pas ją namuose apsilankė iš matymo pažįstamas vaikinas ir paprašė Romanui K. perduoti įvairių higienos priemonių. Prieš patekdamas į pataisos namus Romanas K. gyveno viename bute su motina ir senele.

Po apklausos taip ir nepasimačiusią su vaikaičiu Galiną K. išsivedė sostinės 3-iojo policijos komisariato pareigūnai. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia baudžiamoji atsakomybė – priklausomai nuo kiekio, areštas arba laisvės atėmimas nuo 2 iki 15 metų.

Pasak Kalėjimų departamento atstovų, jau keturis kartus teistas vilnietis Romanas K. šįsyk už grotų pateko dėl plėšimo. Teismo jam skirta 3 metų ir 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigsis 2008 metų sausį.
2005-10-21 16:14

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.