Sarkastiškas V. Viningo menas

Klaipėdos Baroti galerijoje atidaryta nauja Virginijaus Viningo tapybos paroda sukėlė tarp lankytojų daug diskusijų.

Naujausi menininko darbai – ironiški, sarkastiški, provokuojantys. Kai kuriuos parodos žiūrovus jie gali net ir šokiruoti. Parodos atidaryme uostamiesčio meno mėgėjus užplūdo skirtingos emocijos, o bene labiausiai susirinkusiųjų žvilgsniai krypo į triptiką „Bananų valgytojos”: vieni žavėjosi V. Viningo talentu ir gyrė už drąsą, kiti – stebėdamiesi kraipė galvomis ir skubėjo akis nusukti šalin.

Pats V. Viningas šią parodą vadina savo „pažaidimu su spalvomis”. „Aš pats esu gana sarkastiškas žmogus, tai atsispindi ir mano kūryboje”, – sakė dailininkas.

V. Viningas jau yra surengęs daugiau nei dešimtį personalinių parodų, taip pat jo darbai eksponuojami grupinėse parodose Vokietijoje, Švedijoje, Suomijoje ir kt. Menininkas dirba mokytoju Eduardo Balsio menų gimnazijoje.

Baroti galerija ruošiasi dar vienam atidarymui – trečiadienį, birželio 1 d., bus atidaryta Sauliaus Kirvelos fotografijų paroda „Šviesa tyloje”, skirta Klaipėdos Pilies džiazo festivaliui. Klaipėdoje fotografas savo darbus eksponuos pirmą kartą.

Giedrė Petkevičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.