Madingas vaikas – laikas ir pinigai

PB korespondentai atliko mažytį eksperimentą: pabandė išsiaiškinti, kaip, kur ir už kiek galima aprengti vaiką, kad jis atrodytų madingai šį rudens sezoną. Atsižvelgiant į tai, kad dauguma panevėžiečių gauna vidutines pajamas, galima teigti: vaiką gražiai aprengti geriausiai pavyktų daugiau laiko turinčioms mamoms.

Avalynė – brangiausia

Norėdami sužinoti, kokių drabužių bei avalynės vaikams siūloma, apsilankėme keliose parduotuvėse, prekybos centre bei turguje. (Kad kai kurioms parduotuvėms nebūtų padaryta antireklama, pavadinimai neminimi.) Mūsų tikslas buvo išsiaiškinti, kur labiau apsimoka įsigyti aprangą vaikams. Ieškojome drabužių maždaug 7-8 metų mergaitėms.

Panevėžyje, kaip ir daugelyje šalies miestų, vaikiškų drabužių galima rasti nuo pačių puošniausių proginių iki kasdieniškų – dabar madingo sportinio stiliaus. Tačiau kainos svyruoja priklausomai nuo gamintojų.

Vienoje naujais drabužiais prekiaujančių parduotuvių pirmokėlei nusprendėme išrinkti rudeninę striukę, kelnes, džemperį ir batukus.

Šiltų striukų pasiūla gana didelė. Apsistojome ties praktiškos rusvos spalvos mergaitiška striuke, už kurią reikėtų mokėti 115 litų. Gėlių ir kailiukų aplikacijomis puoštos džinsinės kelnės pasirodė tinkamiausios – už 60 litų įsigytumėte dvigubą modelį. Džinsai gali būti nešiojami kaip paprastos kelnės arba su prisegta krūtinėle. Tokios kelnės ne taip greit nusibostų.

Madingą alyvų spalvos megztą džemperį su kapišonu mums pasiūlė taip pat už 60 litų. Brangiausi buvo batai – 150 litų. Tačiau avalynė kokybiška, ortopedinė ir žinomos firmos.

Už paltuką – pusantro šimto

Antroje parduotuvėje akis užkliuvo už ypač puošnių proginių suknelių, kurių kaina nuo 120 iki 195 litų. Tačiau mūsų tikslas – kasdienai tinkantys rūbai.

Rudeninė džinsinė madingu rausvu kailiuku puošta striukė kainuotų apie 90 litų, o pastelinės alyvų spalvos velvetinis paltukas – pusantro šimto. Prie palto galima priderinti ir tokio pat audinio kelnes už 60 litų.

Stilingi švarkeliai mažosioms panelėms kainuoja po 55 litus, megztukų kainos svyruoja nuo 30 iki 60 litų, o džinsų – apie 90 litų.

Kostiumėliai – praktiškiausi

Ieškodami tinkamų drabužių užsukome ir į vieną populiarių prekybos centrų. Čia kainos buvo mažesnės, tačiau gamintojai – daugiausiai kinai.

Berniukams ir mergaitėms tinkamos džinsinės kelnės kainuoja po 15 litų, sportinės kelnės – tik 7 litus. Madingą sportinį kostiumą galima įsigyti už 13 litų, o įvairiaspalviai megztukai kainuoja nuo 25 iki 30 litų.

Kaip ir dauguma mamų, neaplenkėme centrinio turgaus. Vaikiškų drabužių pasiūla nenuvylė, tačiau apie kokybę galima spręsti tik ilgiau juos panešiojus.

Pasak vienos prekeivės, turguje rudeninę striukę vaikui galima nupirkti sumokėjus nuo 50 iki 120 litų, džinsų kainos – apie pusę šimto.

Prekeivė sutiko, kad vaiką aprengti brangu, ir siūlė verčiau rinktis kostiumėlius. Už 40 litų galima įsigyti trijų dalių sportinį kostiumą. Kelnes, džemperį ir madingą skaičiais puoštą liemenę galima vilkėti ir kartu, ir derinant su kita apranga. Kitas kostiumėlis – ilgas šiltas sijonukas ir džemperis – kainuoja 50 litų.

Stilingus rudeninius batus maždaug aštuonerių metų mergaitei turguje radome už 30 litų.

Vitaminai vaikui svarbiau

Daugelis mažas pajamas gaunančių tėvų vaikus rengia parduotuvėse pirktais dėvėtais drabužiais. Užsukę į porą tokių parduotuvių įsitikinome, kad reikia turėti daug laiko norint viską apžiūrėti.

Dėmesį patraukė stilingos juodos kelnės su baltomis siūlėmis už 9 litus, džinsai už 10 litų, ruda velvetinė striukė už 18 litų ir tik 35 litus kainuojanti natūralios odos metalu puošta vaikška striukė.

Kitaip nei naujų drabužių parduotuvėse, dėvėtais prekiaujančiose buvo daugiau perkančių mamų.

„Natūralu, – sakė su mažu sūnumi užsukusi Gražina V., – juk vaikas auga ir kiekvieną sezoną aš jam naujų drabužių neišgaliu nupirkti. Man svarbiau, kad vaikas gautų geresnį maistą, vitaminų, o nauji drabužėliai nėra taip svarbu”.

Apsipirkti – ne vienoje parduotuvėje

PB pakalbinta tris 5, 6.5 ir 15 metų vaikus auginanti Vilma teigė, kad jai nauji drabužiai neįperkami.

„Negaliu sau to leisti. Renkuosi dėvėtus drabužius, būna, kad draugai ką atiduoda, tačiau batus visuomet perku tik naujus – nenoriu, kad vaikai kokiu grybeliu užsikrėstų. Mažiesiems batus perku prekybos centruose ir tai man atsieina po 40 litų. Paauglei dukrai avalynę perku turguje, nes mergaitė nori atrodyti madingesnė”, – pasakojo trijų vaikų mama.

Penkerių metų sūnų Dominyką auginanti Renata sakė drabužėlius perkanti devėtus, užsukanti į turgų bei prekybos centrus.

„Nereikia apsistoti ties viena parduotuve. Užsukus į kelias, dėvėtus drabužius derinat su naujais galima gana madingai aprengti vaiką”, – nuomonę išsakė Renat

Rita Skavičienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.