„SAS Group” keleivių srautas rugpjūtį išaugo beveik 7 procentais

Rugsėjo mėnesį aviacijos koncerno „SAS Group” lėktuvais skridusių keleivių srautas išaugo 13 proc. – iki 3,4 milijono, palyginti su 3 mln. keleivių pernai rugsėjį. Iš viso per tris šių metų ketvirčius „SAS Group” aptarnautų žmonių skaičius siekė 25,9 mln., tai beveik 5 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu.
Bendras „SAS Group” lėktuvų užimtumas rugsėjo mėnesį siekė 71,2 proc. ir, palyginti su analogišku rodikliu pieš metus, išaugo beveik 6 procentiniais punktais. „Scandinavian Airlines” lėktuvų verslo klasės vidutinis užimtumas išaugo beveik 10 procentinių punktų, iki 74 procentų – rekordinio lygio per kelerius pastaruosius metus.
Lėktuvų užimtumas išaugo dėl naujos kainodaros koncepcijos, kurią SAS įvedė nuo rugsėjo 1 dienos, pasiūlydama pigių bilietų į vieną pusę keliaujant bet kuriuo reisu Europoje. Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse naujoji kainų sistema įsigaliojo nuo rugsėjo 15 dienos.
SAS siūlo plačiausią reisų ir skrydžio laikų iš Europos į Skandinavijos šalis pasirinkimą, o taip pat – dažnus ir patogius skrydžius į Baltijos valstybes, JAV ir Tolimuosius Rytus.
Iš Vilniaus SAS, bendradarbiaudama su partnere „airBaltic”, siūlo reisus į Berlyną, Kopenhagą, Dubliną, Hamburgą, Helsinkį, Miuncheną, Londoną, Oslą, Rygą, Taliną ir Vieną. Be to, SAS aptarnauja reisą Kopenhaga – Palanga – Kopenhaga.
SAS yra pirmoji užsienio aviacijos bendrovė, pradėjusi reguliarius skrydžius į Vilnių. Pirmasis SAS lėktuvas Vilniaus oro uoste nusileido 1992 metų sausio mėnesį.
Koncerno „SAS Group” pajamos pirmąjį šių metų pusmetį siekė 29 mlrd. Švedijos kronų (10,8 mlrd. litų) ir, palyginti su atitinkamu rezultatu per pirmuosius praėjusiųjų metų mėnesius, išaugo beveik 5 procentais.
Iš viso šiuo metu „SAS Group” turi 206 lėktuvus, kuriais pernai iš viso skraidino 32,4 mln. keleivių. Grupės pajamos 2004 metais sudarė 58,1 mlrd. Švedijos kronų (apie 21,1 mlrd. litų).
SAS yra viena iš tarptautinio aviacijos bendrovių susivienijimo „Star Alliance” steigėjų. Ši grupė buvo įkurta 1997 metais ir dabar jungia 19 įvairių šalių aviacijos įmonių, tarp kurių tokie aviacijos rinkos gigantai kaip „United Airlines” (JAV), „All Nippon Airways” (Japonija) ir „Lufthansa” (Vokietija).

„SAS Group”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.