„Kalnapilis” kratosi įsipareigojimų

Buvusi sporto mokykla „Aukštaitija” prieš trejus metus sudarė paramos sutartį su alaus darykla „Kalnapilis”. Tąkart bendrovė įsipareigojo skirti net 80000 litų finansinę paramą sporto rūmams renovuoti. Lėšos turėjo būti sumokėtos per trejus metus. Tačiau Panevėžį pasaulyje garsinantys aludariai sportininkams dar liko skolingi 20 tūkst. litų. „Kalnapilio-Tauro grupės” bendrovės generalinis direktorius Valdas Tekorius (nuotraukoje) apie skolą kalbėti nepanoro. Vadovas prisipažino, kad ši tema jam nėra maloni.

Siuntė raginimą

Šios savaitės pradžioje Sporto rūmus remontavusios AST bendrovės vadovas Darius Simanavičius nusiuntė raštą raginimą Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) vadovui, ragindamas sumokėti 20 tūkstančių litų skola bei 3600 litų delspinigių.
Skola remonto darbus atlikusiai bendrovei susidarė dėl „Kalnapilio-Tauro grupės” kaltės. Aludariai buvo įsipareigoję iki 2004 metų rugsėjo pradžios sumokėti visus žadėtus pinigus.

AST bendrovės direktorius D.Simanavičius PB teigė, kad skolininkams, KKSC, raginimą siuntė tiesiog kaip priminimą. „Tai nėra spaudimas atgauti skolą. Suprantame, kad skola susidarė ne dėl Sporto rūmų vadovų kaltės. Jiems liko skolinga „Kalnapilio” bendrovė.”, – kalbėjo D.Simanavicius.

Pasak bendrovės vadovo, skola svarbu. „Tačiau suvokiame, jog KKSC neturi tokių pinigų, kad galėtų sumokėti skolą. Kadangi mūsų bendrovė remia sportą, manau, bus galima ką nors sugalvoti. Pats geriausias variantas, kuris šiandien man atėjo į galvą, – paversti tuos pinigus ne skola, bet parama”, – PB teigė AST vadovas.

Vietoj pinigų – raštas

PB jau rašė, kad paramos sutartyje, kurią pasirašė buvusios sporto mokyklos „Aukštaitija” direktorius Saulius Raziūnas ir buvęs „Kalnapilio” bendrovės direktorius Remigijus Šydeikis, nurodyta, kaip bus mokami pinigai. Už 2002 ir 2003 metus iki rugsėjo 1 dienos buvo sumokėta po 30 tūkstančių litų. Paskutinę sumą – 20000 litų – „Kalnapilio” bendrovė, reorganizavus sporto mokyklas, į Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) sąskaitą turėjo pervesti iki 2004 metų rugsėjo 1 dienos.

Vietoj pinigų, 2005 metų sausio 4 dieną, KKSC gavo iš „Kalnapilio-Tauro grupės” bendrovės raštą pasirašytą generalinio direktoriaus V.Tekoriaus. Rašte rašoma: „2004, kaip ir 2003 m. bendrovei nebuvo pelningi, todėl bendrovės valdyba buvo priversta persvarstyti prisiimtų įsipareigojimų tęstinumą. Buvo peržiūrėtos paramos sutarties nuostatos. Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau vadovaujantis tuo, kad parama yra savanoriškas pinigų ar kito turto teikimas, norime informuoti apie minėtos sutarties nutraukimą”.

Skolos mokėti neprivalo

Pakalbintas KKSC direktoriaus pavaduotojas S.Raziūnas PB tvirtino, kad apie skolos grąžinimą raštu vėl buvo užsiminęs „Kalnapilio-Tauro grupės” bendrovės generaliniam direktoriui V.Tekoriui. „Tokį raštą su prašymu sumokėti paskutinę likusią finansinės paramos dalį, 20 tūkst.litų, išsiuntėme birželio pabaigoje. Atsakymą iš jų gavome rugpjūčio 8 pradžioje. Aludariai aiškina, kad bendrovė neprivalo mokėti tos dalies pinigų”, – kalbėjo S.Raziūnas.

Teismo keliu skolos išreikalauti negalima

Kad būtų sudaryta finansinės paramos sutartis, 2002 metais prisidėjo dabartinis Savivaldybės Tarybos sekretoriato vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas. Jis PB tvirtino, kad per teismą priversti „Kalnapilį” sumokėti 20 tūkstančių nėra galimybės. „Paaiškėjo, jog šalyje galiojantys įstatymai nėra mūsų pusėje. Teisininkai išaiškino, kad praėjus terminui reikalauti nesumokėtų pinigų negalime. Jei pavyktų, galėtume išreikalauti tik delspinigius ir už tas lėšas, jei pradėtume darbus, nuimti nuo Sporto rūmų „Kalnapilio” reklamą”, – aiškino Tarybos sekretoriato specialistas.

Pasijuto apgauti

V.Urbono nuomone, duotus pažadus reikia vykdyti. „Nesvarbu, kad pasikeitė vadovai. Juk dvidešimt tūkstančių litų nėra didelė suma, kurios milijonus uždirbanti bendrovė negalėtų sumokėti. Ši suma yra didelė iš miesto biudžeto lėšų išlaikomam KKSC. Svarbiausia, kad Savivaldybei teks ieškoti 20 tūkstančių litų sumokėti AST bendrovei susidariusią skolą. Kitą kartą ieškosime rimtesnių rėmėjų”, – teigė V.Urbonas.

Skolos aptarinėti nenori

„Kalnapilio-Tauro grupės” bendrovės generalinis direktorius V.Tekorius jau nebe pirmą kartą apie skolą kalbėti vengė. „Tai nėra maloni tema ir jos aptarti su spauda nesirengiu. Visus klausimus dėl skolos aptarsime su tais, su kuriais sudaryta dvišalė sutartis. Tai mūsų reikalas ir mums spręsti, kaip bus”, – teigė V.Tekorius.

Paklaustas, ar nesijaučia apgavęs panevėžiečius ir ar labai sudėtinga bendrovei surasti tokią sumą pinigų ir sumokėti skolos dalį, „Kalnapilio-Tauro grupės” vadovas atrėžė: „Kas gali nustatyti, kas yra maža pinigų sumą arba didelė. Jei jums atrodo, kad tai nedideli pinigai, – mokėkite. Rėmimas yra rėmimas, nesvarbu, kokias sumas tam skiriame”.
Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.