Surinktas pirmasis autorinis atlyginimas audiovizualinių kūrinių autoriams

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) informuoja, kad jau yra surinktas autorinis atlyginimas už audiovizualinių kūrinių kabelinę retransliaciją per 2004 m. IV ketvirtį bei už jų atgaminimą asmeniniais tikslais 2004 metais. Agentūra kviečia audiovizualinių kūrinių autorius užpildyti dokumentus, reikalingus autorinio atlyginimo paskirstymui ir išmokėjimui.
Anksčiau toks atlyginimas būdavo mokamas tik kompozitoriams, t.y. už audiovizualinio kūrinio garso takelį.

Dabar teisę į autorinį atlyginimą įgijo visi audiovizualinio kūrinio autoriai: režisierius, scenarijaus bei dialogo autorius, operatorius, dailininkas, muzikos, sukurtos specialiai audiovizualiniam kūriniui, autorius. Atlyginimas audiovizualinio kūrinio autoriams bus išmokėtas tik tuomet, jei kūrinys praėjusiais metais buvo transliuotas per Lietuvos televiziją, LNK, TV3 ar Baltijos TV arba buvo atgamintas ir išplatintas 2004 metais.

Daugiau informacijos (praėjusiais metais transliuotų audiovizualinių kūrinių sąrašą bei duomenų pateikimui skirtas formas) galima rasti LATGA-A tinklalapyje www.latga.lt.

LATGA-A taip pat ragina atsiliepti ir tuos autorius, kurių kūriniai praėjusiais metais nebuvo transliuoti ar atgaminti. Tik tapus LATGA-A nariais bei užregistravus savo sukurtus audiovizualinius kūrinius, galima bus ir kitąmet gauti autorinį atlyginimą už jų retransliaciją ar atgaminimą asmeniniais tikslais per šiuos metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.