Turgus laikomas savotišku rinkos barometru, greičiausiai reaguojančiu į ekonominius pokyčius.
Pabrangus degalams prognozuota, kad būtent turguje pirmiausia pakils maisto prekių kainos. Tačiau, priešingai prognozėms, pabrangimo nesulaukta. Klaipėdos senajame turguje kainos išliko beveik nepasikeitusios, o kai kurių produktų – dar net sumažėjo.
Klaipėdos senajame turguje, palyginus su rugpjūčio mėnesiu, litu kitu atpigo parduodama šviežia kiauliena ir jautiena. Atpigo šoninė (6-7 litai), kumpis be kaulo (7-8 litai), sprandinė (9-11 litų), šonkauliai (6-6,5 lito), lašiniai (2-3,5 lito), mėsos išpjova (11 – 12 litų).
Šiek tiek atpigo ir šviežia jautiena. Pavyzdžiui, už mentės kilogramą buvo prašoma 12 litų, šonkauliukų – 7 litų, nugarinės – 14-15 litų, kumpio be kaulo – 13-14 litų. Nepabrango ir veršienos mėsa. Štai nugarinės su šonkauliais kilogramas kainuoja 15-16 litų, kumpio – 17-18 litų, šonkaulių -12, mentės – 14, karkos – 7 litai.
Beveik nepakitusios ir rūkytų bei virtų mėsos gaminių kainos, išskyrus kai kuriuos brangesnius vyniotinius. Išlieka stabili paukštienos kaina: broilerių šlaunelės, kumpeliai, viščiukai – po 6,99 litus (olandiškos šlaunelės – 5,79 litai), filė – 13,99 litai, rinkiniai sriubai – 3,19 litai ir t.t.
Ūkininkai už naminius kiaušinius prašo tiek pat, kiek ir vasarą – trijų litų už dešimtį. Tiesa, iš paukštynų atvežti kiaušiniai šiek tiek brangesni: dešimt baltų kainuoja 2,2 lito, rudų – 2,3 lito.
Šviežios, atšaldytos žuvies kainos kai kurios nukrito, kai kurios šiek tiek pakilo, bet tai priklauso nuo sezono. Pavyzdžiui, šviežios menkės kilogramas rugpjūtį kainavo 7 litus, o šį mėnesį kaina svyravo nuo 5,5 iki 7 litų (menkės filė kaina 10-12 litų), šaldytos jūros lydekos kilogramas – 7, atšaldytos lašišos – 12-14 litų, nuo 7 iki 5 litų už kilogramą atpigo vėgėlė, taip pat šiek tiek mažiau kainuoja karšis (2-2,5 lito), starkis (7-8 litai). Tačiau šiek tiek pabrango sūdyti bei rūkyti žuvies gaminiai.
Jūratė Mažutytė