Seimo nariai „abonento” ieškos ir Generalinėje prokuratūroje

Galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje tiriančios Seimo laikinosios komisijos nariai antradienį vyksta į Generalinę prokuratūrą susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga apie vadinamąją įmonių grupės „Rubicon group” „juodąją buhalteriją”.

Leidimo susipažinti su šia medžiaga Seimo komisijos nariai paprašė po apsilankymo Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT). Čia jie prieš savaitę susipažino su pareigūnų turima operatyvine medžiaga.

Po to komisijos nariai itin šykščiai komentavo tai, ką sužinojo STT, tačiau prisipažino dar neatsakę sau į klausimą, kas yra paslaptingasis „abonentas”.

Anksčiau komisijos posėdyje liudiję STT direktorius Povilas Malakauskas ir laikinasis generalinis prokuroras Vytautas Barkauskas atsisakė ne tik įvardyti galimą „abonentą”, bet ir prisipažinti, ar patys jau žino, kas yra šis asmuo.

Gegužę LNK televizija paskelbė neva įmonių grupės „juodosios buhalterijos” įrašus, iš kurių matyti, jog už verslininkams palankius sostinės savivaldybės sprendimus bendrovė asmeniui, vadinamam „abonentu” arba „kolega”, sumokėjo 2,3 mln. litų.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas anksčiau atmetė įtarimus, jog jis yra vadinamasis „abonentas”.

Galimą korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje ir A. Zuoko veiksmus tirianti parlamentinė komisija Seimui savo išvadas turės pateikti iki lapkričio 1 dienos. Komisijos darbą Seimas yra pratęsęs jos pačios prašymu.

2005-09-20 03:15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.