Prestižinės Kenedžio premijos šiemet paskirtos kino ir muzikos žvaigždėms R. Redfordui ir T. Terner

Prestižinėmis Kenedžio (Kennedy) premijomis šiais metais bus apdovanotos Holivudo ir roko žvaigždės Robertas Redfordas (Robert Redford) ir Tina Terner (Tina Turner). Šie apdovanojimai skiriami menininkams už jų gyvenimo nuopelnus. Vašingtono Kenedžio vaizduojamųjų menų centras antradienį paskelbė iš viso penkių laureatų pavardes. Apdovanojimus taip pat gaus atlikėjas Tonis Benetas (Tony Bennett), aktorė Džuli Haris (Julie Harris) ir šokėja Siuzan Farel (Suzanne Farrell).

R. Redfordas, be kita ko, apdovanotas už „savo nepaprastą indėlį į nepriklausomą kiną”, T. Terner – „už karštą talentą ir nesutramdomą dvasią”, o T. Benetas – „už legendinę karjerą”. Kam atiteks premijos, sprendžia kolegos ir buvę laureatai.

Menininkams apdovanojimai bus įteikti gruodžio 4-ąją per šventinį priėmimą operos rūmuose. Prieš tai žvaigždes Baltuosiuose rūmuose priims JAV prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush). Kenedžio centras jau 28 kartą apdovanos menininkus už „viso gyvenimo indėlį į amerikiečių kultūrą”.

Tarp ankstesnių metų laureatų yra popatlikėjas Eltonas Džonas (Elton John), Holivudo žvaigždės Elizabet Teilor (Elizabeth Taylor) ir Ketrin Hepbern (Kaherine Hepburn), dainininkas Bobas Dilanas (Bob Dylan) ir tenoras Lučianas Pavarotis (Luciano Pavarotti).
2005-09-07 16:15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.