Naujasis kurorto meras parduotų kurhauzą

Palangos verslininkas Gediminas Jacka viliasi, kad pasikeitus Palangos miesto merui pagaliau baigsis ambicijų karas ir bus pradėtas spręsti kurhauzo atstatymo klausimas.

Iškart po Naujųjų verslininkas kreipėsi į Palangos miesto savivaldybės tarybą ir naująjį merą Alvydą Remigijų Kirstuką.

G. Jacka siūlo nutraukti visus jau keletą metų besitęsiančius teisminius ginčus ir prašo miesto politikų susėsti prie derybų stalo bei aptarti kurhauzo ateitį.

Tokią idėją palaiko ir A. R. Kirstukas. Vakar jis „Vakarų ekspresą” patikino, kad kurhauzo klausimas bus sprendžiamas geranoriškai ir laikėsi tokios pozicijos, kad Savivaldybei priklausančią dalį pagaliau reikėtų parduoti.

Galioja ankstesni siūlymai

„Kadangi tarp manęs ir buvusio Palangos mero po kurhauzo gaisro perbėgo juoda katė, ambicijos neleido normaliai tartis. Neatsiimu ir savo kaltės dėl konfliktavimo su Pranu Žeimiu. Abu esame ambicingi. Visada norėjau, kad kurhauzo reikalus spręstų miesto Taryba, bet panašu, kad jos šitie reikalai taip ir nepasiekdavo. Viliuosi, kad dabar situacija keičiasi ir miesto politikai turės galimybę patys nuspręsti, ar reikalingas Palangai kurhauzas, ar leisime jam sunykti”, – vakar sakė G. Jacka.

Verslininkas savo pareiškime užsimena, kad tebegalioja visi anksčiau Palangos miesto valdžiai teikti siūlymai – jis norėtų nusipirkti Savivaldybei priklausančią kurhauzo dalį, arba sutinka mainyti savo dalį į kitą pasiūlytą objektą.

„Tik esame griežtai nusistatę prieš naujas statybas ir teritorijos skaidymą – dėl to kovosime negailėdami laiko”, – rašoma pareiškime.

G. Jacka užsimena, jog jis būtų nieko prieš, jei atstatytame kurhauzo pastate ateityje įsikurtų Savivaldybės darbuotojai.

„Atsiprašome, jeigu jūs esate ant mūsų įsižeidę ir pikti. Prašome pamiršti nuoskaudas, ambicijas ir pyktį”, – į miesto valdžią raštu kreipėsi G. Jacka.

Pažadėjo normalią diskusiją

Vakar naujasis kurorto meras sakė dar nespėjęs perkaityti G. Jackos pareiškimo, tačiau patikino esąs geranoriškai nusiteikęs spręsti Palangos piktžaizde tapusio kurhauzo problemas.

„Iš tiesų, toks kurhauzo pastatas, koks stovi dabar, daro Palangai gėdą. Šiuos klausimus pagaliau reikia spręsti teigiama linkme. Savivaldybė neturėtų daryti kliūčių tam, kad jai priklausanti kurhauzo dalis būtų parduota. Žinoma, kokiomis sąlygomis tai bus padaryta, miesto Taryba dar aiškinsis. Galbūt net artimiausiame Tarybos posėdyje. Tikrai, šis G. Jackos prašymas nebus blokuojamas ir vyks normali diskusija”, – vakar žadėjo A. R. Kirstukas.

Beje, jis diplomatiškai nutylėjo, ar ankstesnysis Palangos meras iš tiesų pasistengdavo užšaldyti G. Jackos prašymus. Pasak naujojo kurorto vadovo, Tarybos nariai galėdavo susipažinti su visais raštais, kuriuose būdavo nagrinėjamos kurhauzo problemos, tačiau esą nebūdavo organizuojama jokių specialių posėdžių ar pasitarimų šiais klausimais.

Žinia, praėjusių metų rugsėjo 22 dieną Palangos miesto taryba nusprendė nesvarstyti verslininkų Jackų siūlymo už 1 milijoną litų parduoti jiems kurhauzo dalį. Toks sprendimas buvo motyvuojamas tuo, jog nėra išspręstas žemės sklypo prie pastato suformavimo klausimas. Tai esą stabdo vis dar nepatvirtintas Palangos miesto centrinės dalies detalusis planas.

Užėmęs mero postą A. R. Kirstukas, be kita ko, žadėjo paspartinti detaliojo plano patvirtinimo procesą.

Bendrasavininkių padaugėjo

Beje, miesto Tarybai skirtą pareiškimą G. Jacka pasirašė ne vienas. Kurhauzo bendrasavininkių gretas papildė G. Jackos vaikai ir žmona.

Verslininkas vakar sakė jau oficialiai įforminęs kurhauzo dalies dovanojimo dokumentus. Keturiems savo vaikams, tarp kurių yra ir žinoma Klaipėdos dramos teatro aktorė Eglė Jackaitė, jis padovanojo po 7 procentus kurhauzo. Verslininko žmona Virginija Jackienė taip pat tapo kurhauzo bendrasavininkė – jai dabar priklauso 3 procentai pastato, kuriuos G. Jacka įkeitė jai už 25 hektarus žemės.

„Iš grafo Alfredo Tiškevičiaus aš taip pat esu nupirkęs jo dalį – 7 procentus pastato, tik dar nepasirašėme perdavimo akto”, – sakė G. Jacka.

Palangos miesto savivaldybei priklauso 50 procentų kurhauzo.

Edita Užkuraitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.