Žymos archyvas: someljė

Geriausio Baltijos someljė Vanna Tallinn Grand Prix titulas šiemet atiteko latviui

Spalio 20 dieną Rygoje vyko antrasis Baltijos šalių someljė Vanna Tallinn Grand Prix 2007. Geriausiojo titulą ir pagrindinį prizą iškovojo Rygos restorano „Vincents” atstovas Raimonds Tomsons. Antrąją vietą užėmė latvis Janis Kalkis iš restoranų mokyklos, … Skaityti toliau

Tarptautinė vyno paroda „Vyno dienos.Vilnius 2007”

Gegužės 4 d. (penktadienį) 12 val. Šiuolaikinio meno centre vyks tarptautinės vyno parodos „Vyno dienos.Vilnius 2007” atidarymas, kurio metu bus paskelbti šių metų vyno čempionate bronzos, sidabro ir aukso medalius bei Grand Prix pelnę Lietuvos … Skaityti toliau

„Vyno dienos” – vyno kultūros ambasada Vilniuje

Gegužės 4–5 dienomis Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2), trečius metus iš eilės organizuojama tarptautinė vyno paroda „Vyno dienos. Vilnius 2007”. Šiemet lankytojai galės susitikti su vyndariais iš Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Austrijos, Vokietijos, Australijos … Skaityti toliau

Beliko trys savaitės iki vienos didžiausių vyno švenčių pasaulyje

„Le Beaujolais Nouveau est arrivè!” (Naujasis Božolė atvyko!) – lygiai po trijų savaičių, t.y. trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, šis šūkis skambės visame pasaulyje. Ne išimtis ir Klaipėda, kur vyninė „Petit Marseille” kvies visus ragauti naujojo šių … Skaityti toliau

Pirmasis Lietuvos someljė čempionatas

Šių metų rugsėjo 14 d. „Forum Palace”, restorano „Tredici” salėje vyko pirmasis „Lietuvos someljė čempionatas. Vilnius Grand Prix”. Pirmajame čempionate susirungė šeši dalyviai Jurgita Linkevičiūtė („Tikro vyno parduotuvė-restoranas”, Kaunas), Dainius Vasiliauskas (vyninės „Petit Marseille”, „Saint … Skaityti toliau

Kaip išsirinkti vyną restorane?

Sėdime prie stalelio ir vartome meniu. Kokį vyną užsisakyti? Gerai būtų į pagalbą pasikviesti someljė… Šios profesijos ištakos Europoje siekia viduramžius. Net ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės XV-XVIII amžių istoriniuose šaltinuose minima taurininko pareigybė. Šis žmogus … Skaityti toliau