Žymos archyvas: skonis

Saldus verslas – nelengvas pečiams

Ji visai nepyksta pavadinta tortų karaliene. Dar daugiau – sako, kad tai lyg pagyrimas, o gal ir savotiškas kokybės ženklas. „Spalio 20 dieną bus lygiai 15 metų, kai pradėjome veiklą. Pradėjome nuo nulio. Turėjome rankinį … Skaityti toliau

Lietuvos rinktinės kovos – tiesiogiai per TV3

Šiandien prasideda visų krepšinio gerbėjų ir TV3 žiūrovų ilgai lauktas Europos vyrų krepšinio čempionatas. Visas Lietuvos rinktinės kovas tiesiogiai transliuos TV3 televizija. Pirmosios rungtynės mūsų aukštaūgių laukia jau šįvakar, 21.30 val. su Turkijos rinktine. Kaip … Skaityti toliau

Pasimatymą prisimins ir skrandis

Kur Klaipėdoje geriausia vieta porelei pamaloninti skrandį? Žinoma, pagal norus ir pagal galimybes. Gurmanams su didele pinigine Jei jūsų kišenėje ne vėjai švilpia ir jei mėgstate gerai paruoštą maistą bei prabangią aplinką, verta eiti į … Skaityti toliau

Žarnyne pasislėpusios emocijos ir jas transformuojantys skoniai

Šešių metrų ilgio plonoji žarna užima centrinę vietą pilvo srityje. Plonasis žarnynas „virškina” ne tik maistą, bet ir emocijas. Kinų medicinoje teigiama, jog visos negatyvios emocijos palieka savo pėdsakus būtent plonojoje žarnoje ir taip joje … Skaityti toliau

Prieskonių derlius iš savo sodo

Kvapniosios žolės ir prieskoniniai augalai pikantiškais aromatais praturtins ne tik sodą, bet ir stalą. Kada žalumynus rinkti, kad skonis ir kvapas būtų stipriausi? Tai labiausiai priklauso nuo to, ką norite skinti. Prieskoninių augalų lapus galima … Skaityti toliau

Smuikininkas Lietuvoje jaučiasi vienišas

(1)

Žinomas smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris susikrovė lagaminą ir trims mėnesiams išskrido į Niujorką. Nors prieš kelionę jį buvo apnikusios liūdnos mintys apie Lietuvos kultūrą, muzikantas rudenį prižadėjo grįžti į gimtinę. Į Ameriką smuikininkas Martynas … Skaityti toliau

Delikatesas iš gėlyno

Europoje (ir pas mus) prasideda šparagų sezonas. Vilniuje, „Medininkų” restorane, jau galima paskanauti sezono naujienos – karštos šparagų užkandėlės. „Medininkų” restorano vyriausioji virėja Aldona Gečienė šparagus siūlo su ryžiais, kumpiu, parmezano sūriu ir kiaušinio padažu. … Skaityti toliau

Smidras – gėlė ir daržovė

Smidrai Lietuvoje žinomi nuo seno, bet tik kaip darželių gėlė – anksčiau nebuvo galima įsivaizduoti nuotakos puokštės be smidro. O kad iš šio augalo galima pagaminti lengvą, subtilaus skonio patiekalą pamiršome. Tuo tarpu užsienyje šis … Skaityti toliau

Požeminis ūglys – imbieras – ne tik vaistas

Gydytojų nuomone, imbieras yra universalus vaistas, gastronomų – aštrus prieskonis, grožio ir sveikatos centrų specialistų – puikus energijos šaltinis. Pagal formą – elnio ragas, pagal spalvą – bulvė. Sausus imbiero miltelius romėnai pirkdavo iš indų … Skaityti toliau

Rūtos šakelė grapos butelyje

Milanas – pirmiausia, žinoma, Sforcų pilis. Rūmai, prikelti iš griuvėsių, kitaip sakant, atkurti, nes sulyginti jų su žeme XIX amžiuje neleido miesto valdžios ketinimams pasipriešinusi visuomenė. Praėjusį pavasarį Lietuvos dailės muziejaus pakviesti specialistai iš Milano … Skaityti toliau