Žymos archyvas: rūgštys

Ar maistas prideda proto?

Susidomėjimas biologiškai aktyviomis medžiagomis, kaip maistu smegenims, neslūgsta. Gydytojas Algimantas Vingras neigia, kad valgant tam tikrą maistą, galima užprogramuoti superprotingas atžalas. Tačiau medikas pateikia gausybę duomenų, kaip maistas veikia kūdikio nervų sistemos ir psichikos formavimąsi. … Skaityti toliau

Omega-3 – jėga!

(4)

Reikia valgyti kuo daugiau daržovių ir vaisių. Patartina penkis kartus per dieną, nes tai geriausias būdas būti sveikiems ir ilgai gyventi. Tokia visuomenės nuomonė nėra šimtu procentų teisinga. Šiandien labiausiai reikia ne daržovių ir vaisių, … Skaityti toliau

Kuo naudingas riebus maistas

Bandydami sulieknėti daugelis stengiasi visiškai atsisakyti riebaus maisto. Tačiau to daryti neverta. Kodėl? Mokslininkų verdiktai Anksčiau riebių produktų vartojimo situacija buvo aiški: sviestas ir lašiniai kenksmingi, augaliniai aliejai naudingi. O apskritai be jokių riebalų dar … Skaityti toliau

Mitybos reikšmė širdies ligų profilaktikai

Šiuo metu sukaupta pakankamai duomenų, pagrindžiančių ryšį tarp mitybos ir sveikatos. Nesveika mityba skatina širdies ir kraujagyslių ligų, kurios yra viena pagrindinių Lietuvos gyventojų mirties priežasčių, vystymąsi. Kaip pagerinti sveikatą koreguojant mitybos įpročius, pasakoja KMU … Skaityti toliau

Vėžys: ne vien gydomas, bet ir išgydomas

(2)

„Svarbiausia, kad žmonės suvoktų: nuo vėžio reikia gydytis ir išsigydyti, o ne gydytis amžinai. Nebijokime to, kad buvo navikas. Nemanykime, kad tai jau viskas. Navikas buvo, jis pašalintas. Tai tik signalas, kad organizme susikaupė didžiuliai … Skaityti toliau