Kategorijos
- Aplinkosauga
- Augintiniai
- Ekonomika
- Informacinės technologijos
- Interjeras
- Įvairenybės
- Justicija
- Kinas
- Kultūra
- Laisvalaikis
- Lietuvoje
- Medicina
- Mityba
- Mokslas
- Moterims
- Nuomonė
- Pasaulyje
- Politika
- Psichologija
- Receptai
- Renginiai
- Šeima ir namai
- Specialistai konsultuoja
- Sportas
- Statyba
- Švietimas
- Transportas
- Vaikai
- Vyrams
- Žiniasklaida
Žymos archyvas: paveldas
Džiovintos menkės – kulinarinis paveldas
Džiovintos žuvys ir jūros žinduolių mėsa buvo tradicinis eskimų, samių ir kitų šiaurės tautų maistas. Viduramžiais džiovintos menkės buvo pagrindiniai konservai kariūnams ir jūreiviams. Ir šiais laikais jos lieka viena pagrindinių atokių Norvegijos regionų ūkio … Skaityti toliau
Nacionalinės vertybės XXI amžiuje
Šiandien sostinės Senajame arsenale vyksta mokslinė konferencija „Kultūros paveldas ir visuomenė XXI a., nacionaliniai ir tarptautiniai aspektai”. Į ją rengėjai kviečia visus, kuriems rūpi paveldas ir jo išsaugojimas. Konferenciją rengia ICOMOS – Tarptautinės paminklų ir … Skaityti toliau
Pionierių rūmai koreguoja Valdovų rūmų viziją
(1)Kai dalis sostinėje atkuriamų Valdovų rūmų įgauna vis aiškesnį vaizdą, vėl susikirto nuomonės dėl Abraomo Šliosbergo namo, labiau žinomo kaip Pionierių rūmai, fragmentų išsaugojimo Praėjusią savaitę Vilniuje vykstant UNESCO Pasaulio paveldo komiteto sesijai, atkuriamuose Valdovų … Skaityti toliau
Apie žydų paveldą Lietuvoje
Leidykla „Savastis” išleido knygą „Žydų kultūros paveldas Lietuvoje”. Tai įvairių autorių straipsnių rinkinys, kuriuose aptariami žydų kultūros paveldo, nekilnojamojo turto likimas antrojo pasaulinio karo metais ir pokariu, papročiai ir tradicijos. Ši knyga skirta 2004 metų … Skaityti toliau
Apie mūsų bendrapiliečių gyvenimą
Leidykla „Savastis” išleido knygą „Žydų kultūros paveldas Lietuvoje”. Į ją sudėti įvairių autorių straipsniai, kuriuose aptariami žydų kultūros paveldo, nekilnojamojo turto likimas Antrojo pasaulinio karo metais ir pokariu, papročiai ir tradicijos. Ši knyga skirta pernai … Skaityti toliau