A.Merkel – galingiausia pasaulyje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečius metus iš eilės pripažinta galingiausia pasaulio moterimi.

JAV žurnalo „Forbes” vykdomuose rinkimuose A.Merkel aplenkė JAV federalinės indėlių apsaugos kompanijos (FDIC) vadovę Sheilą Bar, šiuo metu bandančią kovoti su pasaulį apėmusia finansų krize. Trečiojoje vietoje esanti Indra Nooyi yra galingiausia privataus verslo atstovė – ji vadovauja „Pepsi” kompanijai.

Kadenciją baigianti JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice nusmuko net į septintąją vietą, nors prieš metus buvo ketvirta. Pralaimėjusi pirminiuose demokratų kandidato į JAV prezidentus rinkimuose, iš 25-osios į 28-ąją vietą nusmuko senatorė Hillary Clinton. Naujoji Argentinos prezidentė Christina Fernandez de Kirchner įrašyta tryliktuoju numeriu.

Iš viso sąraše yra 23 politikės, 54 bendrovių vadovės, kelios žiniasklaidos sektoriaus ir visuomeninių organizacijų atstovės. 45 proc. galingiausių moterų yra iš JAV. Tarp kitų valstybių verta paminėti Didžiąją Britaniją, kuriai sąraše atstovauja 5 moterys, Kiniją (4), Prancūziją, Indiją ir Olandiją (po 3).

Tai yra penktas kartas, kai „Forbes” sudaro įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą. Anksčiau būdavo renkami tik galingiausi pasaulio vyrai.

„Forbes” pažymi, kad kylanti pavienių moterų galia nereiškia, jog gerėja moterų kaip socialinės grupės padėtis. Štai JAV moterys sudaro 46 proc. visos aktyvios darbo jėgos, tačiau privačiame versle jos užima vos 15 proc. aukščiausių vadovaujančių postų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.