Svarbiausi atsakymai – degalinės vaizdo kameros įraše

Pagrindiniai klausimai, į kuriuos turi atsakyti šeštadienio nakties tragediją Kaune tirianti policija: kas lėmė automobilio, kuriuo „Tipo grupės” atlikėjai grįžo iš koncerto, išlėkimą į priešingą eismo juostą – nutrūktgalviškas greitis ar prasta kelininkų darbo kokybė, kas lemtingu momentu sėdėjo prie „Audi A8” vairo, ir ar vairuotojas paskutinę savo gyvenimo valandą buvo blaivus?

„Audi A8”, kuriuo važiavo trys jauni vyrai, išlėkė į priešingą Raudondvario plento eismo juostą apie 1.45 val. nakties Lampėdžių karjero prieigose ir, susidūręs su Kauno pusėn skubėjusiu „Ford Mondeo”, nulėkė nuo kelio.

Priminė sprogimą.
Išaušus rytui, tragedijos vietą ženklino nuo artimiausio kelio vingio skersai kelio apie 50 metrų besidriekiančios ratų žymės. Ten, kur jos baigėsi, nulaužti du liauni pakelės berželiai ir apačioje už jų – pievoje pažirusios automobilio dalių nuolaužos. Verstasi nuo daugiau kaip 2 metrų aukščio šlaito. Nuolaužos buvo išlaksčiusios kaip po sprogimo.

Liudytojų, atsidūrusių tragedijos vietoje iš karto po apylinkę sudrebinusio stipraus trenksmo, teigimu, vaizdas buvo klaikus. „Dešinioji „audinės” pusė su abiem durimis, slenksčiu, atatramsčiu ir priekine keleivio sėdyne buvo pakibusi ant nulaužtų medžių, galinė automobilio dalis gulėjo apačioje – pievoje, priekinė su stogu ir vairuotojo sėdyne – nulėkusi į šoną apie 20 metrų”, – pasakojo LŽ vienas iš jų.

Tačiau tai įžiūrėta ne iš karto. Pirmiausia, kaip pasakojo viena netoli tragedijos vietos gyvenanti moteris, pakelta iš miegų galingo trenksmo ir išbėgusi į balkoną, pastebėtas nuo kelio nuvažiavusio ir ant šlaito pakibusio „Ford Mondeo” galas. Apie galimą ne vieną auką sufleravo apačioje tarp kito automobilio nuolaužų pastebėtos išsiskleidusios oro pagalvės. Netrukus du kūnai be gyvybės ženklų aptikti prie galinės automobilio dalies. Trečiasis – tolėliau.

Prieš koncertą gerta

Du iš žuvusiųjų vilkėjo vienodais juodais marškinėliais su tokiu pačiu užrašu ant krūtinės. Netrukus atvažiavo dar vienas taip pat vilkintis jaunuolis. Tai buvo vienintelis gyvas likęs „Tipo grupės” narys Ugnius Kiguolis.

Penktadienio vakarą Šakiuose vyko eilinis vasaros pradžioje prasidėjusio šios grupės koncertinio turo per Lietuvą pasirodymas. Šeštadienį grupė turėjo koncertuoti Vilkaviškio stadione – nuspręsta pernakvoti Kaune, Raudondvario plente, gyvenančio U.Kiguolio namuose.

Šis LŽ pasakojo, kad į Kauną jie vyko trimis ekipažais. „Buvau priverstas atsilikti nuo kitų, nes dar neišvažiavusį iš Šakių mano automobilį sustabdė policija. Pripūčiau pareigūnams į alkoholio matuoklį 0,35 promilės, – neslėpė U.Kiguolis. – Kadangi neviršijau leistinos prie vairo normos, netrukus buvau paleistas.”

Kai kurie „Tipo grupės” koncerto Šakiuose žiūrovai tvirtina, kad atlikėjų trijulė scenoje vos stovėjo ant kojų. U.Kiguolis neneigia prieš pasirodymą truputį „padaręs”, kad būtų drąsiau. Visa kita, anot jo, tebuvo šou elementai.

Kas nufilmuota?

Pasak U.Kiguolio, jo draugai iš Šakių taip pat išvažiavo blaivūs, tačiau ką „Audi A8” ekipažas veikė pakeliui į Kauną, jis nežino. Šakiuose prie šio automobilio vairo sėdo visiškai alkoholio nevartojantis turo vedėjo Karolio draugas Rytis Latvys, filmavęs jau ne pirmą grupės koncertą – ketinta sukurti klipą.

Tačiau, policijos teigimu, R.Latvio lavonas aptiktas keleivio sėdynėje prisegtas saugos diržu. Vietomis greičiausiai pasikeista prieš pat nelaimę stabtelint visai netoli U.Kiguolio namų esančioje degalinėje. Tąnakt joje budėjęs operatorius LŽ tvirtino neatmenantis, ko šis ekipažas tada užsuko pas juos, pernakt prekiaujančius ne tik cigaretėmis, bet ir alkoholiu.

Rytą po tragedijos policiją labai domino, ką įamžino šios degalinės vaizdo kameros įrašas. Ieškota atsakymo į bene svarbiausius klausimus: kas vairavo automobilį likusius lemtingus apie 400 metrų ir kaip vizualiai atrodė iš koncerto grįžtantis jo ekipažas?

Iš paskos atskubantis U.Kiguolio automobilis greičiausiai prasilenkė su draugais, kai šie užsuko į degalinę. Pasiekus namus ir neradus čia nei Egidijaus Remeikio „Audi”, nei kito automobilio, kuriuo važiavo Karolis, U.Kiguolis puolė jiems skambinti. Beveik tuo pačiu metu netoliese pasigirdo galingas trenksmas.

Prielaidą, kad „Audi” vairuotojas galėjo posūkyje nesuvaldyti automobilio, bandydamas atsiliepti į mobiliojo telefono skambutį, U.Kiguolis kategoriškai atmeta. Jis teigia spėjęs paskambinti tik Karoliui, kaip paaiškėjo, užsukusiam į namus vaistų skaudančiai kojai.

Vyko remontas

Nuskubėjus trenksmo link aptikti užsimušę draugai. Šalia jų „Audi A8” nuolaužų stovėjęs „Ford Mondeo” vairuotojas buvo susiėmęs už galvos. Jo automobilis taip pat atrodė apgailėtinai – buvo visiškai sumaitota priekinė dalis. Netrukus šis 44-erių Vilkijos seniūnijos gyventojas išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Atsitiktinai iš iškvietimo Jurbarke pro nelaimės vietą grįžęs greitosios pagalbos ekipažas pasirodė po kelių minučių. „Ford Mondeo” vairuotojui įtartas krūtinės sumušimas. Į avariją jis pateko važiuodamas į Kauną parsivežti po darbo žmonos.

Viena iš pagrindinių tragedijos prielaidų – „Audi” vairuotojas gerokai viršijo atkarpoje, kurioje įvyko nelaimė, leistiną greitį. Vietos gyventojai LŽ teigė, kad nauja smulkiagrūdė kelio danga čia buvo paklota tik išvakarėse. Apie vykstančius remonto darbus perspėjo kelio ženklas, ribojantis greitį iki 40 km/val.

Kaip tvirtino viena netoli tragedijos vietos gyvenanti vairuotoja, kai penktadienio vakare važiavo į namus, tame posūkyje slidinėjo ir jos automobilis. Įtariama, kad „Audi A8” bandė jį įveikti ne mažiau kaip 100 km/val. greičiu.

Vos prieš metus šeimą sukūrusiam ir dar pusės metų neturėjusią dukrytę palikusiam žuvusiam „Tipo grupės” nariui E.Remeikiui spalį būtų sukakę 28-eri. Jo kolegai Jevgenijui Snytkinui tiek buvo suėję vasaros pradžioje. R.Latvys paskutinįjį – taip pat 28-ąjį gimtadienį šventė pavasarį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Svarbiausi atsakymai – degalinės vaizdo kameros įraše"

  1. auryte

    8) 😉 😛 😡 👿 😯 💡 😐 😥 🙁 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.