Taip valgyti negalima!

Suprantama, niekas negali uždrausti namuose valgyti taip, kaip jums patogiausia. Pavyzdžiui, salotas skanauti rankomis. Bet susiruošus į restoraną derėtų žinoti kai kurias taisykles.

Austrės

Kaip jas valgome namuose? Rankomis atveriame geldelę ir pridėję prie lūpų įtraukiame austrę su visu vandeniu, kuriame ji yra.

Kaip derėtų valgyti restorane? Vienoje rankoje laikykite austrę, kita atidarykite ją šakute, skirta vėžiagyviams. Vandens gerti nereikia!

Krabas

Kaip valgome namuose? Rankomis atsilaužiame krabo žnyplę ir toliau visą išmėsinėjame rankomis.

Kaip derėtų valgyti restorane? Rankomis atskirkite tik žnyples nuo kūno. Mėsą iš kiauto ištraukite ilga šakute, skirta vėžiagyviams. Prieš valgydami krabo žnyples, šiek tiek padaužykite jas peiliu, kad lengviau susismulkintų.

Spagečiai

Kaip valgome namuose? Šaukštu apsukame makaronus aplink šakutę ir – į burną, ar ne?

Kaip derėtų valgyti restorane? Tikruose itališkuose restoranuose ant stalo iš viso negali būti šaukšto. Aplink šakutę spagečius apsukite pasinaudoję lėkštės kraštu. Ir niekada nepjaustykite spagečių!

Patiekalai su padažu

Kaip valgome namuose? Kai patiekalas suvalgytas, o padažo dar liko, dažome į jį likusią duoną. Nes kam jį gaminti, jei nesuvalgai!

Kaip derėtų valgyti restorane? Atsilaužkite vieną mažą duonos gabaliuką, įmeskite jį į lėkštę ir su šakute padažykite jį į padažą.

Sluoksniuotas pyragas

Kaip valgome namuose? Šaukšteliu atskirai sluoksnį po sluoksnio, o viršutinis kremas teka į visas puses…

Kaip derėtų valgyti restorane? Parverskite sluoksniuotą pyragą ant šono, šakute ir peiliu atsipjaukite mažą jo stačiakampį gabalėlį ir šakute dėkite į burną.

Vaisių salotos

Kaip valgome namuose? Šaukštu, kurį naudojame ir vaisiams, ir jų sultims, likusioms ant dugno.

Kaip derėtų valgyti restorane? Vaisiams valgyti naudokite ne šaukštą, o šakutę. Sultims tiks šaukštas, bet sultis derėtų semti ne po pilną šaukštą, o po truputėlį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.