Ėjo aukso – paėmė bronzą

Jau turėdami bronzą ir sidabrą, vakar iš dukart olimpinio disko metimo čempiono Virgilijaus Aleknos tikėjomės aukso. O sulaukę dar vienos bronzos, nebemokėjome džiaugtis trečiuoju Lietuvai iškovotu medaliu.

Antrą kartą iš eilės svarbiausiose metų varžybose auksą iš 36-erių metų tituluotojo V.Aleknos nugnybo septyneriais metais už jį jaunesnis estas Gerdas Kanteris, pernai laimėjęs ir pasaulio čempionatą (tada dėl traumos Virgilijus atsidūrė šalia prizininkų pakylos – liko ketvirtas). Neverta ieškoti kaltų dėl to, kas atsitiko. Toks jau yra sportas. Gerą penkmetį prestižiškiausias pergales sėmęs V.Alekna per daug mus išlepino. Net negalėjome įsivaizduoti, kad labai rimtai ištisus metus rengęsis olimpinėms žaidynėms V.Alekna gali užleisti olimpinio čempiono poziciją kam nors kitam. Po aštuonerių metų vakar jam teko tai padaryti. Geriausiu, ketvirtuoju, bandymu lietuvis, kurio asmeninis rekordas 73,88 m, antradienį diską nusviedė 67,79 metrus. Šis rezultatas lėmė tik bronzą. Aukso medalis atiteko pasaulio čempionui G.Kanteriui, kuris olimpinio čempiono titulą užsitikrino ketvirtuoju bandymu – 68,82 m, o sidabrą iškovojo pirmą kartą prizininku tapęs lenkas Piotras Malachowskis, toliausiai diską nusviedęs antruoju bandymu – 67,82 metrus.

Jau pirmasis V.Aleknos bandymas nieko gera nežadėjo – diskas lėkė į sektoriaus tinklą (neįskaityta). O kiti V.Aleknos bandymai buvo tokie: 65,77 m, 64,42 m, 67,79 m, X, 69,18 m.

Disko metikų superfinalo rezultatai:

1. Gerdas Kanteris (Estija) 68,82

2.Piotras Malahowskis (Lenkija) 67,82

3. Virgilijus Alekna (Lietuva) 67,79

4. Robertas Hartingas (Vokietija) 67,09

5. Frankas Casanas (Ispanija) 66,49

6. Bogdanas Piščialnikovas (Rusija) 65,88

7. Rutgeris Smithas (Nyderlandai) 65,39

8. Robertas Fazesakas (Vengrija) 63,43

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

10 atsiliepimų į "Ėjo aukso – paėmė bronzą"

  1. eima

    visvien jis sunuolis.

  2. regina

    Mintyse apkabinu savo tėviškėną, Terpeikių galiūną iš Kupiškioo rajono, ir savo džiugesiu noriu atstumti nuo Virgilijaus visus niurzgalius, atsiprašant, sirgalius, kurie plempdami alų išvirtusiais pilvais, demonstruoja tokį patį ir ištęžusį protą.IŠMOKIME PAGALIAU DŽIAUGTIS MAŽOS TAUTOS DIDELIAIS PASIEKIMAIS… Šitokios milžinės šalys susirinko po kelis medalius, o mes. Et, kaip gaila man savo tautiečių:žurnalistų, skubančių prikalt prie kryžiaus, komentatorių, 1 pirštu baksnojančių į klavišą savo „nuomonę”…

  3. rita

    šaunuolis Virgis

  4. ji

    kas rase sita straipsni? atsigauk, zmogau. tau bronza per mazas nuopelnas???

  5. daiva

    kad tokiu metiku kaip Alekna daugiau Lietuvai! Buvo pries kokia 15-18m. geri laikai, kai Lietuva ir diske, ir rutulyje, ir kujio metime savo rezultaitais skambejo. Tik gaila, laikai dar ne tie buvo. Bet kad ir dabar, va Lietuva ne tik vyru diskininka, bet jau ir moteru metike atvezti galejo.Ir ji ne paskutineje vietoje liko.! Tad bravo visiems!

  6. sirgale

    Tautieciai, ismokime galu gale dziaugtis tuo ka iskovoja musu sportininkai,palaikykime juos, jiems to labai reikia…o jei dar krepsininkai neatves taip lauktojo aukso,tai visai i miltus sumals…straipsnio autoriui linkiu gyvenime daugiau optimizmo, o darbe profesionalumo,labai liundas ir menkas straipsnelis…

  7. Lijana

    Dziugu, kai galime dziaugtis pergalemis, trecia vieta!

  8. siga

    Juratei Zemaitytei, is &#039&#039Lietuvos ziniu&#039&#039, nebent skelbimu skyrely rasineti

  9. eglė

    Kas parašė tokį nesąmoningą straipsnį??? Už Alekną džiaugiuosi kaip ir tada kai laimėjo auksą. ŠAUNUOLIS.

  10. Dumbldoras

    Gaila. Deja pamirškim keliem, keliolikai metų metikų (lengvaatlečių, gal Balčiūnaitės 2(kas nežino), Žemaitytė.
    Čia pamečiau mintį, 4l biržietiško. Nebepataikau į mygtukus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.