Australų tritaškiai sutraiškė beviltiškai žaidusius lietuvius

Lietuvos rinktinė patyrė triuškinantį pralaimėjimą. Nieko nelėmusiose paskutinėse A grupės rungtynėse beviltiškai žaidusią mūsų komandą rezultatu 75:106 (28:14, 27:15, 20:22, 31:24) sutraiškė Australijos krepšininkai.

Lietuvos rinktinė prarado 25 kamuolius ir praleido 16 tritaškių į savo krepšį, o daugelį sirgalių greičiausiai privertė ne kartą garsiai keiktis. Lietuvos krepšininkai patyrė pralaimėjimą net 31 taško skirtumu ir beveik visų rungtynių metu atrodė kur kas prasčiau už Australijos ekipą.

Rungtynės prasidėjo gana ramiai, krepšininkai nesiplėšė. Pirmuosius 11 australų taškų pelnė Anrdrew Bogutas, kuris išvedė į priekį varžovus 11:6. Lietuvos rinktinės atakos dažniau baigdavosi klaidomis arba netaikliais metimais, o vieną po kito tritaškius metę australai sužaidus 7 minutes padidino persvarą iki 12 taškų – 20:8.

Maža to, L.Kleiza nubaustas nesportine pražanga, o australų pranašumas tapo nepadoriai didelis – 26:8. Nors paskutinė kėlinuko ataka taip pat buvo neparuošta, septynias klaidas padariusiems lietuviams pavyko kiek sumažinti atsilikimą – 14:28.

Antrajame kėlinuke mūsiškiai atrodė kur kas geriau. Tolimus metimus pataikė R.Kaukėnas, L.Kleiza ir S.Jasaitis, o Lietuvos deficitas sumažėjo iki 6 taškų – 27:33.

Tačiau ir australų snaiperiai nesnaudė – vos lietuviai palikdavo juos laisvus, šie metė nesunkius tolimus metimus ir spurtavę net 19:0 Australijos krepšininkai susikrovė 25 (!) taškų pranašumą – 52:27.

Po dviejų kėlinukų 9 tolimus metimus pataikę australai turėjo rekordinę 26 taškų persvarą – 55:29.

Po didžiosios pertraukos trečiasis A.Boguto tritaškis padidino australų persvarą iki 29 taškų – 58:29. Gelbėti komandą dar mėgino R.Šiškauskas, pataikęs du tolimus metimus, tačiau skylė priekinėje linijoje buvo akivaizdi – beveik visus taškus australai rinko prasiveržimais iš po krepšio.

Nors žaidimas trečiajame kėlinuke atrodė ramesnis, skirtumas tarp ekipų nemažėjo. Lietuviai ir toliau daugiau klydo ir diskutavo su teisėjais, nei mažino atsilikimą.

Kėlinuko pabaigoje pasijautė pagyvėjimas mūsiškių žaidime. Kiek šviežumo į aikštelę įnešęs L.Kleiza sužaidė kelis sėkmingus momentus ir skirtumas tarp komandų sumažėjo iki 22 taškų (46:68).

Tačiau užsivesti mūsiškiams nepavyko. Triuškinantį skirtumą australai išlaikė ir iki ketvirčio pabaigos – 75:51.

Ketvirtajame kėlinuke be startinio penketuko žaidėjų pradėję lietuviai mėgino mažinti skirtumą, tačiau Ch.Anstey atsakė eiliniu tritaškiu, o M.Worthington – triuškinančiu dėjimu (80:54). Tuo tarpu lietuviai ir toliau klydo. Praradęs kamuolį S.Jasaitis spyrė jį į tribūnas ir susilaukė techninės pražangos, o varžovų pranašumas ir vėl pasiekė 30 taškų ribą – 84:54.

Ch.Anstey pridėjo dar du tritaškius (90:56), o rankas nuleidę Lietuvos krepšininkai net negrįždavo į gynybą. Panašu, kad krepšininkai tiesiog laukė dvikovos pabaigos, tuo tarpu australai nenustojo smagintis ir laimėjo susitikimą 106:75.

Lietuva: K.Lavrinovičius 14, L.Kleiza ir R.Kaukėnas – po 12, R.Šiškauskas 10, S.Jasaitis ir M.Lukauskis – po 6, D.Lavrinovičius 5, R.Javtokas ir J.Mačiulis – po 4, Š.Jasikevičius – po 2.

Australija: A.Bogutas 23, B.Newley 16, Ch.Anstey ir P.Millsas – po 13, G.Saville ir D.Barlow -po 10.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.