„HappyEndless” kviečia žiūrovus susipažinti

Grupė „HappyEndless” netrukus išleis pirmą solinį albumą, o šį vakarą visus kviečia į susipažinimo koncertą.

Šešių entuziastingų vaikinų kolektyvas „HappyEndless” antradienio vakarą sostinės klube „Havana Social Club” žadėjo surengti penkiolikos minučių savo kūrybos pristatymą. Tai turėjo būti tarsi maža repeticija prieš Vilniaus mokytojų namų kiemelio Vasaros terasoje šiandien vyksiantį grupės naujos programos pristatymo koncertą. Tačiau ši trumputė repeticija, į kurią susirinko muzikantų artimieji ir žurnalistai, netikėtai virto tikru koncertu.

Nors „HappyEndless” vardas toli gražu ne naujiena lietuviškos muzikos klausytojams, vaikinai tik dabar parengė savo pirmą solinį albumą „Komputerok”. Kompaktinėje plokštelėje skambės devynios dainos, tarp jų ir dažnai radijo stočių transliuojama „Power Forever”.

Po „HappyEndless” repeticijos, įvertintos audringais aplodismentais, LŽ pakalbino grupės vokalistą Saulių Prusaitį.

„Esame išpuikę”.

– Ką pasakytumėte apie save tiems, kurie visiškai nežino, kas yra „HappyEndless”?

– „HappyEndless” – tai žmonės, kurie nuoširdžiai muzikuoja. Be to, esame labai „išpuikę”, nes savo atliekamai muzikai labai aukštai iškėlėme kartelę, todėl stengiamės groti maksimaliai gerai. Kūrinius pirmam soliniam albumui atrinkome itin atidžiai.

Kai kalbame apie savo kūrybą, esame nusiteikę rimtai, tačiau šiaip mes – labai linksmi žmonės. Kol kas tai tėra mūsų veiklos pradžia, dar tik bandome, ieškome. Manau, mačiusieji grupės vaizdo klipus jau turi susidarę apie mus nuomonę, o tiems, kurie apie dar nieko negirdėjo, siūlau pasiklausyti mūsų dainų.

Nesame vienpusiški – nebrukame klausytojams vieno ir to paties. „HappyEndless” yra tokia grupė, kuri vieną dieną gali groti vienaip, o kitą – visai kitaip. Tai priklauso nuo jausenos tuo momentu: jei liūdime, nesistengiame vaidinti, kad esame laimingi, – tuomet grojame liūdnai. Tiksliausiai mūsų grupės veiklą galima apibūdinti kaip nuolatinį eksperimentą, per kurį savo jausmais susiliejame su muzika. Mes nesiekiame būti į ką nors panašūs ir pataikauti klausytojų skoniui.

Rengia didelį šou

– Kada jūsų debiutinis albumas pasieks parduotuvių lentynas?

– Kompaktinė plokštelė jau įrašyta, albumo viršelis sukurtas – visi darbai baigti. Tikriausiai net išleistos albumo kopijos. Tačiau kada tiksliai mūsų darbas pasirodys prekyboje, sunku pasakyti. Noriu tikėti, kad viskas vyks sklandžiai ir rugsėjo mėnesį jau galėsite klausyti mūsų dainų per savo grotuvus.

– Koks bus ketvirtadienio koncertas?

– Rengiame didelį šou, į kurį investavome krūvą pinigų. Turėsime itin gerą šviesos aparatūrą, bus daug kokybiško garso, originalių dekoracijų. Koncerto organizavimo darbus atlieka komanda fantastiškų žmonių, tad pasirodymas turėtų būti tikrai nepaprastas.

– Tai bus kompaktinės plokštelės pristatymo koncertas?

– Šį vakarą vyks pirmasis mūsų prisistatymas publikai. Norime žmonėms atskleisti ne tik savo kūrybą, bet ir principus, kuriais remdamiesi dirbame. Norime pasakyti, kas esame, kokie mūsų troškimai, kaip siekiame atrodyti ir skambėti. Pristatysime žmonėms tokią muziką, kuri, mūsų supratimu, yra kokybiška. Pavadinti koncerto albumo pristatymu negalėčiau. Tai tiesiog bus grupės „HappyEndless” ir publikos susipažinimas. O kai išleisime albumą, būtinai jį pristatysime ir klausytojams iš kitų miestų. Mūsų artimiausi planai – pasirodymas festivalyje „Be2gether”, galbūt netrukus išvyksime koncertuoti į Suomiją ir Norvegiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.