Stovėjimo automatas – vagišių įrankis

Mokėdami už automobilio stovėjimą monetomis vairuotojai jau kurį laiką patiria nepatogumų – prariję pinigus automatai nė neketina išspausdinti mokėjimo bilietėlio, nes, kaip teigiama, automatus specialiai sugadina įsigudrinę vagišiai.

Mokėjimas už automobilio stovėjimą sostinėje kainuoja nuo 1 iki 3 litų už valandą. Susimokėti galima kortele ar SMS žinute, tačiau vis dar išlieka populiaru tai daryti monetomis. Tačiau ne kartą dėl to patyrę nemalonumų vairuotojai pradeda keisti įpročius.

Mokėjimo automato baimė.
Ne vienas vairuotojas ir ne kartą būna priverstas palikti savo automobilį stovėjimo vietose be bilietėlio, nors ir sąžiningai sumeta monetas į automatus. Štai vairuotoja Lina Balčiūtė iš Vilniaus pasakoja turbūt nė vieno automobilio savininko nebestebinančią istoriją. „Pasistačiau automobilį raudonojoje zonoje, kurioje valanda kainuoja 3 litus. Planuodama centre užsibūti kiek ilgiau, iškart mečiau į automatą 5 litus, bet šie „pliumptelėjo” kaip į vandenį. Pagalvojau, jeigu mesiu dar vieną monetą, atgausiu ankstesnę, todėl įmečiau 1 litą. Tačiau ir jis dingo. Pradėjau spaudyti mygtukus, bet automatas stovėjo lyg suparalyžiuotas. Perėjau į kitą gatvės pusę – ten dingo dar vienas mano litas. Suradau trečią automatą – jis irgi prarijo litą”, – tarsi pasaką be galo pasakojo mergina.

Paskambinusiai ant automato nurodytu telefonu, kuriuo siūloma kreiptis iškilus panašioms problemoms, teko sudiktuoti visų užstrigusių automatų numerius. Vairuotoja buvo nuraminta, esą jos automobilis gali stovėti, o jei nori susigrąžinti prarastą sumą, pasiūlyta kreiptis į savivaldybę. „Niekur nesikreipiau, bet dabar kaskart bijau eiti prie automato. Metu į jį monetas tik įsitikinusi, kad jis veikia, t. y. kai prieš mane kažkas susimoka. Ir ne kartą teko stebėti, kai mano vietoje buvo kiti vairuotojai. Todėl net kyla minčių, kad kažkas tuos automatus specialiai sugadina”, – svarsto apdairumo išmokusi vairuotoja. Pasak pašnekovės, kartais prie automatų artintis nesinori ir todėl, kad prie jų dažnai būriuojasi čigonės, nuolat žvilgčiojančios į atsegamų piniginių turinį, todėl mergina už stovėjimo paslaugas pradėjo mokėti SMS žinute.

Rinkliavas renka vagys

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos” viršininkė Daiva Kaminskaitė LŽ sakė, kad su esama automatų neveikimo problema jau kovojama ne pirmą mėnesį. „Norėdami įsibrauti į automatus juos sugadina tretieji asmenys. Už vairuotojų sumestus pinigus bilietėlis neišspausdinamas todėl, kad monetos nepatenka ten, kur joms reikia. Jos užstringa, o vagys po to jas nesunkiai pasisavina”, – situaciją aiškino D.Kaminskaitė.

Pasak jos, inkasavimo dėžėje laisvų pinigų niekada nebūna, nes automatas bilietą išspausdina tik tada, kai monetos įkrenta į jų saugyklą. Kovojant su šia problema imtasi vagišius gaudyti ir teisti teismuose. Pašnekovės teigimu, tokiu būdu praradę pinigus gyventojai kreipiasi, tačiau fiksuojami tik faktai, nes paprastai inkasavimo dėžėje būna tiek pinigų, kiek išspausdinta bilietėlių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.