Kampanija prieš Estiją

Su Rusijos valdžios struktūromis ir specialiosiomis tarnybomis susijęs interneto portalas regnum.ru atnaujino kampaniją, ragindamas Rusijos turistus ignoruoti Taliną. Portalo puslapyje vėl atsirado reklaminis skydelis, kurio tekstas skelbia, kad tas, kuris perka kelionę į Taliną, „parduoda atmintį”.

Pirmąkart toks tekstas portalo puslapyje pasirodė pernai lapkritį, pradedant rengtis Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms. Pastaraisiais metais Rusijos gyventojai buvo labai pamėgę sutikti Naujuosius Taline. Pavyzdžiui, 2007 metais į Estiją šiuo tikslu atvyko net 15-20 tūkst. Rusijos turistų.

Pernai gruodį, palyginti su 2006-aisiais, gerokai sumažėjo norinčiųjų gauti Estijos vizą – Maskvoje ir Peterburge jos prašė 3 tūkst. žmonių mažiau nei įprastai. Analogišką kampaniją „Regnum” organizavo ir šiemet.

Estijos saugumo policija skelbia, kad „Regnum” yra ne šiaip informacijos agentūra, bet Rusijos aukščiausiosios valdžios ir specialiųjų tarnybų kontroliuojama struktūra, per kurią mėginama daryti įtaką vidaus politikos padėčiai kaimyninėse užsienio šalyse. „Regnum” vyriausiuoju redaktoriumi anksčiau dirbo Estijoje gerai žinomas Modestas Kolerovas, 2005 metų pradžioje tapęs Rusijos prezidento administracijoje sukurto naujo struktūrinio padalinio tarpregioniniams ir kultūriniams ryšiams su užsieniu plėtoti vadovu. Rusijos spaudoje būta užuominų, kad iš tų pareigų jam teko trauktis dėl radikalizmo. Saugumo policija kasmetinėje ataskaitoje pabrėžia, kad M.Kotlerovas dažnai neigiamai ar net atvirai priešiškai kalbėdavo apie Estiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.