Šuo apdraskė tris moteris

Įniršęs krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus uošvės šuo sužalojo pačią šeimininkę ir dvi kaimynes.

Stafordšyro terjerų veislės šuo užpuolė moteris praėjusio trečiadienio vakarą. Apie pusę vienuoliktos vakaro 55-erių metų Birutės gatvės gyventoja Aušra Aleškevičienė, išplovusi prieangį, ruošėsi išnešti vandenį laukan, kai netikėtai pro pravertas duris į kiemą išlėkė ketverių metų augintinis Nikita. Šuo iš karto metėsi pro šalį ėjusios 57-erių metų kaimynės Irenos M. link. Agresyvaus šuns kandžiojamai moteriai padėti atskubėjo Nikitos šeimininkė ir Irenos M. dukra. Tačiau joms nepavyko atplėšti įniršusio šuns nuo savo aukos. Tik papurškus plaukų laku į akis, pagalbininkėms akimirkai pavyko nukreipti šuns dėmesį nuo kraujais plūstančios Irenos M. Tuo pasinaudojusi sukandžiotos moters dukra įbėgo į savo butą ir į kiemą išleido savo augintinį rotveilerį Lordą. To pakako, kad kovinės veislės šuo paliktų žmogų ir savo auka pasirinktų gyvūną. Kai šunys susipjovė tarpusavyje, į pagalbą buvo iškviesti medikai, policijos pareigūnai, kinologas ir veterinaras.

Teko užmigdyti

Sužalota moteris buvo skubiai nugabenta į Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninę. Policininkai tarpusavyje besigrumiančius šunis pirmiausia bandė išskirti papurkšdami dujų, vėliau viešosios policijos patrulis iš tarnybinio pistoleto „Z-75” iššovė tris kartus ir sužalojo šunį. Po to veterinaras Nikitą užmigdė ir jis buvo nuvežtas į Kinologijos centrą, kur praleido naktį. Anot policijos pareigūnų, ir atsibudęs šuo buvo gana agresyvus.

Nuo šuns labiausiai nukentėjusiai Irenai M. medikai diagnozavo viso kūno daugybines kąstines žaizdas. Kadangi Alytuje nėra plastikos specialistų, alytiškiai medikai moteriai suteikė reikalingą pagalbą ir išvežė į Kauną, kur jai buvo atlikta šešias valandas trukusi operacija. Medikų teigimu, Irenos M. gyvybei pavojus negresia.

Kitos dvi nukentėjusios moterys A. Aleškevičienė ir Irenos M. dukra Inesa kąstines žaizdas bei nubrozdijimus gydosi ambulatoriškai. Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kalti patys žmonės

Vakar iš Kinologijos centro Nikita buvo pervežtas į Alytaus regiono gyvūnų globos namus „Nuaras”, kur jis praleis 14 parų ir bus stebimas specialistų. „Nikitą užmigdysime, nes jei jis vieną kartą užpuolė žmogų, kas gali garantuoti, kad tai nepasikartos”, – susitaikęs su liūdnu augintinio likimu kalbėjo A.Aleškevičius.

Kinologai dėl šunų išpuolių prieš žmones daugeliu atvejų linkę kaltinti pačius žmones. „Kalti tik žmonės, kad netinkamai išauklėjo šunį, nemokėjo susišnekėti su juo. Suprantama, tokios veislės šunys yra agresyvūs iš prigimties, bet, tinkamai išauklėjus, juos galima suvaldyti ir išvengti tokių nelaimių”, – teigė Lietuvos kinologų draugijos kinologė Daiva Strepetkaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.