Motociklai veža į mirtį

Savaitgalį vėl neapsieita be motociklininkų žūčių – gyvybių neteko bent du, o per savaitę – 5 greičio mėgėjai.

Savaitgalį vėl neapsieita be motociklininkų žūčių. Šeštadienį Lietuvoje žuvo du motociklininkai. Pirmoji nelaimė užregistruota Klaipėdos rajone. Policijos departamentas pranešė, kad motokroso trasoje užsimušė Suomijos pilietis. Ši nelaimė įvyko šeštadienį 11.45 val. Gramboviškės kaime. Motociklas „Yamaha YZ 4510” peršoko apsauginį pylimą ir nusileidęs ant žemės atsitrenkė į krūvą akmenų. Motociklą vairavęs 58-erių suomis žuvo iškart.

Dar vienas motociklininkas šeštadienį užsimušė Šakių rajone. Anot Policijos departamento, nelaimė įvyko apie 15 valandą. Kelio Šakiai-Prūseliai 4 kilometre motociklas „Kawasaki GPX 600” nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Daugybę sužalojimų patyręs 29-erių motociklo vairuotojas netrukus buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Eismo nelaimė Marijampolėje motociklininkui baigėsi laimingiau. Penktadienio vakarą Suvalkijos centre per avariją sužeisti automobilio ir motociklo vairuotojai, apgadintos transporto priemonės. Marijampolės policijos teigimu, apie 21.32 val. devyniolikametė A.B., vairuodama automobilį „Renault 19”, Gedimino-Vasaros gatvių sankryžoje sukdama į kairę nepraleido iš priekio tiesiai važiuojančio motociklo „Kawasaki ZR-7” ir su juo susidūrė. Motociklą vairavo 21-erių marijampolietis A.G. Per eismo įvykį apgadintos abi transporto priemonės ir sužalota automobilio vairuotoja. Kaip vėliau paaiškėjo, nėščiai merginai Marijampolės ligoninės gydytojai nustatė krūtinės sumušimą ir paguldė ją į akušerijos skyrių. Rimtų sužalojimų neišvengė ir motociklo vairuotojas. Jam medikai nustatė dešinio šlaunikaulio, kairio blauzdikaulio, dešinio stipinkaulio lūžius, stuburo sumušimą, abiejų kojų odos nubrozdinimą. Marijampolietis gydomas traumatologijos skyriuje. Dėl įvykio policija atlieka tyrimą.

Savaitgalį nelaimės lydėjo ne tik motociklininkus, bet ir dviratininkus. Jurbarko rajono Tamošių kaime šeštadienį 18.15 val. devyniolikamečio vairuojamas automobilis „VW Golf” partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį dviračiu išriedėjusį vyriškį. 73-ejų dviratininkas nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje.

Kaip skelbia Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba, praėjusią savaitę (iki penktadienio) šalies keliuose žuvo 3 motociklininkai. Jiems buvo 21-eri, 26-eri ir 28-eri metai. Be to, motociklų vairuotojai sudarė absoliučią žuvusių vairuotojų daugumą. Per savaitę avarijose nežuvo nė vienas lengvojo ar krovininio automobilio vairuotojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.