Pradėtas muitinės šefo teismas

Kyšio ėmimu kaltinamas buvęs Šiaulių teritorinės muitinės vadovas kurį laiką varstys teismo duris. Jo byla pradėta nagrinėti.

Vakar Šiaulių miesto apylinkės teisme startavo buvusio Šiaulių teritorinės muitinės viršininko 54-erių Vytauto Bredulio baudžiamoji byla. Pareigūnas kaltinamas kyšio ėmimu. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai pareigūną ėmus kyšį sučiupo prieš porą metų. Prieš teismą stojo ir galimai kyšį davęs asmuo.

V.Bredulis muitinės sistemoje dirbo nuo 1991-ųjų. Pradėjus ikiteisminį tyrimą, jam buvo pateikti kaltinimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi ir ėmus kyšį. Tai gali užtraukti laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų. Kyšio davėjui gresia ketverių metų nelaisvė.

2006-ųjų gegužę tuometinis Šiaulių teritorinės muitinės vadas V.Bredulis buvo sulaikytas savo darbo kabinete, kai šis bandė paimti 1000 litų kyšį iš Šiaulių tiekimo bazės technikos direktoriaus Artūro Volbiko. Iki tol STT pareigūnų akylai stebėtas muitininkas įtariamas dar iki sulaikymo iš to paties asmens paėmęs 3200 litų kyšį. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad už šiuos pinigus V.Bredulis turėjo nepastebėti kai kurių A.Volbiko veiksmų. Todėl muitininkas kaltinamas dar ir neteisėtu neveikimu vykdant įgaliojimus.

Buvęs muitinės šefas kaltę neigia ir tvirtina, kad tūkstantinę ??? iš A.Volbiko skolinosi, nes tiesiog pritrūko grynųjų.

Vis dėlto STT pareigūnų toks pasiteisinimas neįtikino. Vykdydami ikiteisminį tyrimą jie vadovavosi V.Bredulio darbo ir poilsio kabinetuose sumontuotų slaptų vaizdo kamerų užfiksuotais duomenimis.

Vakar pirmajame teismo posėdyje V.Bredulio ir A.Volbiko advokatai paprašė paviešinti iki šiol slaptai laikytus bylos duomenis. Dalis duomenų bus išslaptinta. Taip pat teismas leido V.Breduliui ir A.Volbikui bendrauti tarpusavyje, nors prieš tai tokios teisės teisiamieji neturėjo.

V.Bredulio muitininko karjera buvo spalvinga – daug kartų apdovanotas ir keletą kartų baustas. 2001-aisiais jis apdovanotas už nuopelnus Lietuvai Sausio 13-osios atminimo medaliu, o 2005-aisiais vienas iš muitinės vadovų gavo II-ojo laipsnio Sienos apsaugos tarnybos ženklą. Be to, V.Bredulis apdovanotas Garbės ženklu „Už nuopelnus Šiaulių apskričiai”.

Taip pat verta pastebėti, kad Muitinės departamentas vienam iš savo aukštų pavaldinių buvo skyręs tris papeikimus už silpną darbuotojų kontrolę, mokesčių nesurinkimą ir neefektyvų valdiškų transporto priemonių panaudojimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.