Pabrango ir kelionės

Brangymetis prislopino žmonių norą keliauti. Keliaujančiųjų gretas retina ir kelionės kuro mokestis, kuris šią savaitę padidėjo kone dvigubai.

Italijos kurortai – nebeįdomūs

Kad keliautojų sumažėjo, pastebėjo kone visi kelionių organizatoriai ir pardavėjai. Mažiau keliaujama ir autobusais, ir lėktuvais.

„Šiek tiek jaučiamas prislopęs žmonių entuziazmas keliauti. Kol kas jis nelabai žymus, bet keliautojų tikrai nedaugėja”, – pasakojo bendrovės „Krantas Travel” direktorius Putinas Bielskis.

Dėl keliautojų sumažėjimo teko atšaukti kai kurias poilsines keliones. Labiausiai dėl to nukentėjo Italija. Jau kone mėnesį nebeorganizuojamos poilsinės kelionės į šios šalies kurortus. Tačiau pažintinės kelionės po Italiją autobusu tebėra populiarios.

Kai kurioms turizmo bendrovėms dėl nepakankamo poilsiautojų kiekio teko atšaukti keliones ir į Egiptą. Tačiau vis dar išlieka populiaru vykti ilsėtis į Turkiją, Graikiją, Tunisą.

Laukia paskutinės minutės

P.Bielskis pastebėjo, kad pastaruoju metu vis daugiau žmonių laukia, kokios bus paskutinės minutės kelionės, kurios būna gerokai pigesnės.

Direktorius nemano, kad pastaruosius kelerius metus žmonės pakankamai prisibuvo užsienyje ir dėl to nebesusiruošia keliauti. Pasak jo, kelionėmis nepersisotinsi. Kartą pakeliavę žmonės nori naujų įspūdžių.

Kelionių agentūros „Kauno Grūda” Klaipėdos filialo direktorė Natalija Pilibavičienė spėjo, kad žmonių norą keliauti atšaldė nežinia, kaip kylant kainoms reikės išsiversti su turimais finansais rudenį.

„Labiausiai pasijuto pavienių keliautojų sumažėjimas. Tačiau įvairių įstaigų kolektyvai grupines keliones renkasi taip pat aktyviai, kaip ir anksčiau”, – pasakojo N.Pilibavičienė.

Matyti ir tai, kad žmonės vis vangiau pastaruoju metu renkasi keliones vien tik į netolimas šalis – Austriją, Čekiją, Vokietiją, kurios neretai vykstant toliau tampa tranzitinėmis.

Už kurą – iki 200 litų

Gali būti, kad keliautojų mažėja ir dėl kelionių pabrangimo. Jau nuo birželio agentūrose perkant keliones lėktuvu ar autobusu, reikia papildomai primokėti ir kuro mokestį. Šis mokestis buvo įvestas, ženkliai pabrangus kurui ir kelionių savikainai gerokai padidėjus. Kuro mokesčio nereikėjo mokėti tik įsigijusiems keliones iki birželio.

Kuro mokesčio dydį lemia kelionės kaina. Jeigu kelionė autobusu kainuoja iki 1000 litų, kuro mokestis siekia 50 litų, o jeigu brangiau, už degalus tenka primokėti 100 litų.

Už keliones lėktuvu buvo skaičiuojamas 100 litų kuro mokestis, tačiau šią savaitę jis išaugo, priklausomai nuo kelionių organizatorių valios, iki 180–190 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.