Universitete – abiturientų eilės

Klaipėdos universiteto koridorius tiesiog užkimšo būsimų studentų virtinės. Nepatenkinti abiturientai dokumentų registracijos laukia po kelias valandas.

Mažiau laiko registracijai

Šiais metais abiturientams trimis dienomis sutrumpintas dokumentų priėmimo į aukštąsias mokyklas laikas.

Kaip teigė Klaipėdos universiteto Priėmimo komisijos skyriaus atsakingasis sekretorius Jonas Bukantis, eilės susidarė daugiausia dėl šios priežasties.

„Nors mes dirbame nuo gegužės, tačiau atestatai mokiniams pradėti išdavinėti liepos 9 d.

Išmetus dvi savaitgalio dienas, dokumentų registracijai lieka aštuonios dienos. Be to, yra beveik 4 tūkst. apeliacijų dėl baigiamųjų egzaminų. Dalis mokyklų, kurių mokiniai yra padavę apeliacijas, neduoda atestatų ir tiems, kurių atestatai jau yra tvarkoje”, – padėtį paaiškino J.Bukantis.

Kaip komentavo J.Bukantis, gali susidaryti situacija, jog kai kurie atestatus gaus tik 19 d. – kai jau bus pasibaigęs bendrasis priėmimas.

Tačiau švietimo ir mokslo ministro atstovė spaudai Ieva Tamutytė ramino, jog pagrindo pratęsti bendrąjį priėmimą nėra. Eilės ilgėja ir dėl pasitaikančių techninių kliūčių.

Vakar visoje Lietuvoje pusantros valandos neveikė bendra registravimo programa.

„Visus duomenis vedame į bendrą duomenų bazę. Jei ji užstringa, mes nieko negalime padaryti – nėra numatyta, kad būtų galima paprastai surašyti duomenis, o paskui suvesti į programą”, – aiškino J.Bukantis.

Mokiniai vargsta eilėse

16 operatorių dviejuose kabinetuose dirba beveik be poilsio, tačiau stojančiųjų nuoslūgio šią savaitę nelaukiama. O abiturientai, stovėdami eilėse, piktinasi lėtu darbu ir sugalvoja išradingų būdų palengvinti varginantį laukimą.

„Mes su draugais jau tris valandas laukiame eilėje, tad nusprendėm pamainomis stovėti. Dabar mano eilė stovėti, o draugai ilsisi ant pievutės”, – pasakojo Asta Višinskytė iš Šilalės. Nemažai abiturientų atvyko iš aplinkinių rajonų, kuriems toks laukimas – ir laiko, ir pinigų švaistymas.

„Absurdiška būtų važiuoti namo nieko nepešus – ir benzinas kainavo, kitos išlaidos, laikas eikvojasi. Pikta, kai per valandą mes pasislenkam tris metrus ir keista, kad darbuotojai, esant tokioms eilėms, ramiai sau eina pietauti”, – guodėsi Marija, Morta ir Kristina iš Šilutės.

Klaipėdoje – tai ne vienintelė vieta, kur galima registruoti dokumentus bendrajam priėmimui.

Bendrasis priėmimas į pagrindines ir vientisąsias studijas vyksta iki liepos 19 d. 15 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.