Už nuautus ministrės batus – Rusijos atsiprašymas

Rusijos užsienio reikalų ministerija buvo priversta oficialiai atsiprašyti dėl nederamo pasieniečių elgesio per Šveicarijos ekonomikos ministrės vizitą Rusijoje.

Šveicarų politikė Doris Leuthard Sankt Peterburgo Pulkovo oro uoste, rengdamasi kelionei namo, netikėtai susidūrė su pernelyg dideliu Rusijos saugumo tarnybų dėmesiu. Rusijos pareigūnai, nepaisydami ministrę lydinčios šveicarų delegacijos protestų, atsisakė ją praleisti be išsamaus patikrinimo. Pranešama, kad politikė buvo priversta nusiauti batus ir praeiti pro metalo detektorių.

Pastarasis incidentas akivaizdžiai prieštaravo nusistovėjusiai diplomatinei praktikai. Diplomatinis imunitetas, taikomas valstybių vyriausybių nariams, reiškia ir tai, kad pasienyje negali būti tikrinamas jų bagažas ar atliekama kūno patikra.

Šveicarijos ambasadorius Rusijoje iškart po incidento oro uoste kreipėsi į Rusijos užsienio reikalų ministeriją ir netrukus sulaukė oficialaus atsiprašymo.

Šveicarų spauda į incidentą reagavo su nuostaba. „Neue Zuercher Zeitung” atkreipė dėmesį į tai, kad netgi Rusijos valstybinių korporacijų atstovai dažnai gauna diplomatinius pasus, taip išvengdami nepatogumų per keliones į užsienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Už nuautus ministrės batus – Rusijos atsiprašymas"

  1. )

    Gerai kad dar nepačiupinėjo išangės įtardami kad veža narkotikus 😕

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.