Eksministro žmonai vėl teks aiškintis

Tik tada, kai Rimvydas Turčinskas neteko posto Vyriausybėje, Marijampolės savivaldybės vadovai ryžosi atlikti auditą buvusio sveikatos apsaugos ministro žmonos Loretos Turčinskienės vadovaujamoje įstaigoje.

Marijampolės politikams iškilo daug neaiškumų dėl materialaus turto naudojimo savivaldybės įsteigtoje Marijampolės greitosios medicinos pagalbos stotyje (GMPS).

Neatsakyti klausimai.
„Mus pasiekė žinios, kad kai kurie stoties darbuotojai į darbą ir iš jo važinėja įstaigai priklausančiu transportu. Tai netoleruotina. Neaišku, kodėl kai kurie GMPS automobiliai laikomi ne stoties, o kai kurių darbuotojų privačiuose garažuose. Abejonių kelia ir ilgalaikio turto, degalų nurašymo aplinkybės”, – LŽ sakė vienas audito iniciatorių, savivaldybės tarybos narys Gediminas Akelaitis.

Jo teigimu, auditas turėtų atsakyti ir į kitus klausimus, kurių nebuvo laiko pateikti viešosios įstaigos direktorei L.Turčinskienei balandį, kai savivaldybės tarybos posėdyje svarstyta Marijampolės GMPS praėjusių metų finansinė ataskaita. „Tada stoties vadovė skubėjo į Medicinos darbuotojo dienos renginius Vilniuje ir mes per mažai įsigilinome į ataskaitą”, – apgailestavo G.Akelaitis.

Griežto vertinimo nebus?

Tačiau jau pasigirdo abejonių, ar auditas iš tiesų atskleis kokių nors dar nežinomų negerovių Marijampolės GMPS. Mat šiai įstaigai Marijampolės valdžia yra kaip niekam kitam atlaidi bei dosni. Pernai ir šiemet iš savivaldybės biudžeto L.Turčinskienės vadovaujamai įstaigai buvo atseikėtos solidžios ketvirčio milijono litų sumos naujiems specialiems automobiliams bei įvairiai medicininei įrangai įsigyti.

Tačiau ši finansinė parama neišsklaidė GMPS tvyrančių slogių nuotaikų. Jau kai kilo įtarimų dėl kai kurių stoties vadovės bei jos pavaduotojos Astos Skruibienės išleistų įsakymų ir reikalavimų, buvo sudaryta speciali komisija ištirti padėtį viešojoje įstaigoje. Komisija darbą baigė, tačiau rezultatų kol kas viešai nepaskelbė. Juos žino tik meras Rolandas Jonikaitis ir savivaldybės administracijos direktorius Valdas Tumelis. Jie abu šiuo metu atostogauja.

Savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių tarnybos vadovė Aurelija Baniulaitienė LŽ tegalėjo pasakyti, kad „komisija savo išvadose stoties administracijai nurodė griežčiau laikytis visų galiojančių teisės aktų ir ragino sutelkti kolektyvą”.

Vadina spaudimu

Vargu ar dabartinei Marijampolės GMPS vadovei pavyks sutaikyti šiuo metu į dvi stovyklas pasidalijusius stoties darbuotojus. Tokių bandymų būta ne vieno, tačiau jie baigdavosi abipusiais kaltinimais.

Pati L.Turčinskienė pastaruoju metu padidėjusį dėmesį viešajai įstaigai vadina bandymu su ja susidoroti. Moteris teigia besibaiminanti, kad kurią nors naktį bus išdaužyti jos namų langai. „Tai psichologinis spaudimas man, kad pasitraukčiau iš darbo, nes kažkas kitas labai suinteresuotas užimti šį postą”, – po vieno tokio „pasikalbėjimo” pas Marijampolės valdžios vyrus kalbėjo L.Turčinskienė. Ką ji galvoja apie inicijuotą įstaigos auditą, vakar LŽ sužinoti nepavyko. Stoties vadovės sekretorė tvirtino, kad L.Turčinskienė pernelyg užsiėmusi, kad atsakytų į klausimus.

Įsitraukė ir teisėsauga

Padėtimi Marijampolės GMPS, kai iš darbo po mokymosi atostogų netikėtai buvo atleista slaugos vyr. administratorė Dalė Besasparienė, kai darbuotojai buvo verčiami pasirašinėti po teisiškai abejotinais dokumentais, domisi ne tik Marijampolės savivaldybės taryba. Stotis jau pateko ir Generalinės prokuratūros bei Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratin. Aiškinamasi, ar iš tiesų norėdami įsidarbinti GMPS marijampoliečiai turėjo mokėti tūkstantį ir daugiau litų siekusius kyšius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Eksministro žmonai vėl teks aiškintis"

  1. na tai

    🙄 na jau ir prisivažinėjo 😛

  2. na tai

    na jau ir prisivažinėjo 💡 😯 👿 😡 😕 8) 😳 🙂 😀 😉 🙁 😮 😐

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.