E.Lementauskas nori dirbti savivaldybėje

Vilniaus apygardos teismas svarsto, ar patenkinti kyšininkavimu įtariamo buvusio sostinės vicemero Evaldo Lementausko skundą,
kuriuo šis prašo leisti jam dalyvauti tarybos posėdžiuose ir įvairių savivaldybės komitetų veikloje. Sprendimą, ar tenkinti E.Lementausko skundą, ar palikti Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo nutartį, Vilniaus apygardos teismas skelbs šiandien.

Birželio mėnesį Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuroro prašymą ir 3 mėnesiams nušalino E.Lementauską nuo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario pareigų bei visų pareigų sostinės savivaldybės komitetuose, komisijose. Taip pat laikinai sustabdyta E.Lementausko teisė dalyvauti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos, visų sostinės savivaldybės komitetų ir komisijų posėdžiuose.

Prokurorai prieštarauja, kad E.Lementauskas grįžtų į darbą. Jie prašo teismo netenkinti buvusio aukšto sostinės valdininko pageidavimo.

E.Lementauskas vakarykščiame teismo posėdyje nedalyvavo. Buvusio vicemero interesus ginantis advokatas Rimas Andrikis teigė, jog procesinės prievartos priemonė jo klientui skirta nepagrįstai.

Tačiau Vilniaus apygardos prokuratūra mano priešingai. „Eidamas pareigas savivaldybėje E.Lementauskas gali trukdyti bylos

tyrimui”, – tvirtino Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Irmantas Mikelionis. Anot prokuroro, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, E.Lementauskas turi būti nušalintas nuo pareigų. Kada baigsis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo sostinės savivaldybėje, pareigūnai negali pasakyti. Tai priklausys nuo įvairių ekspertizių ir jų trukmės.

Buvęs Vilniaus vicemeras E.Lementauskas buvo suimtas beveik du mėnesius. Į laisvę jis paleistas birželio 20 dieną. E.Lementauskui skirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas registruotis policijoje.

Įtariama, kad Vilniaus tarybos narys ir buvęs vicemeras bandė papirkti opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narį Vidą Urbonavičių. Bylos duomenimis, pernai lapkritį ir gruodį jis kelis kartus kavinėje buvo susitikęs su šiuo konservatoriumi, prašė politinės paramos.

E.Lementauskas baiminosi, kad per tarybos posėdį jam bus surengta interpeliacija, todėl susitikęs su V.Urbonavičiumi prašė nebalsuoti už nepasitikėjimą. Už tai konservatoriui žadėjo sumokėti 140 tūkst. litų. Jeigu jo balsas būsiąs naudingas, esą duosiąs daugiau pinigų.

Kitas įtariamasis šioje byloje tarybos narys Gintaras Kazakas į laisvę paleistas anksčiau, nes teismas nepatenkino prokurorų prašymo laikyti jį suimtą toliau. Trečias įtariamasis tarybos narys Audrius Butkevičius yra laisvas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.