Tarnybinės mašinos paslaptis

Kai kurie Vilniaus apygardos teismo darbuotojai jau kurį laiką tarpusavyje svarsto, kodėl vienas tarnybinių šio teismo automobilių prarado prekinę išvaizdą. Teisėjas, į kurį nukrypo smalsūs žvilgsniai, tikina nieko bendra su mašinos apgadinimu neturįs.

Dar neseniai Vilniaus apygardos teismo kieme stovėjo per mįslingą eismo įvykį apgadintas tarnybinis vieno šio teismo teisėjo automobilis „Volkswagen Vento” (valstybiniai numeriai FVM 688). Apie tai, kas nutiko mašinai, drįstama kalbėti tik puse lūpų.

Perdavė ministerijai.
Pats automobilis Vilniaus apygardos teismui jau nebepriklauso. Maždaug prieš mėnesį jis perduotas Vidaus reikalų ministerijos žinion. Tačiau teismo administracijoje atsirado žmonių, kurie dėl paslaptingos istorijos esą anonimiškai jau kreipėsi į teisėsaugininkus, mat įtaria, kad tarnybinis automobilis gegužę pateko į nedidelę avariją, o jį vairavęs asmuo galėjo pasišalinti iš įvykio vietos.

Pagal Kelių eismo taisyklių pataisas, įsigaliojusias balandžio pradžioje, jei avarija nedidelė ir automobilių savininkai sutaria dėl to, kas kaltas, užtenka sudaryti eismo įvykio deklaraciją, policijos pareigūnų kviesti nebūtina. Tačiau tarnybiniam transportui ši nuostata netaikoma.

Kategoriškai neigia

LŽ pavyko gauti nuotrauką, kurioje aiškiai matyti, kad minėtas „Volkswagen Vento” apgadintas per eismo įvykį. Vienas Vilniaus apygardos teismo administracijos darbuotojas patikino, jog tas tarnybinis automobilis buvo priskirtas Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko pareigas laikinai einančiam teisėjui Vladui Nikitinui. LŽ šaltinis teigė, kad būtent šis teisėjas naudojosi mašina ir tą dieną, kai ji buvo pastebėta apgadintu priekiu – sudaužytais žibintais, įlenktomis grotelėmis.

Vakar LŽ pasiteiravo teisėjo V.Nikitino, ar jis iš tiesų buvo patekęs į nedidelę avariją. „Sapnuojate? Absurdas! Netiesa! Kažkas leidžia antis jau ne pirmą kartą!” – audringai reagavo į klausimą V.Nikitinas. Šiuo metu komandiruotėje Vienoje esantis teisėjas kategoriškai neigė turintis ką nors bendra su minėtos mašinos apgadinimu. Dar daugiau – jis tikino, kad apskritai nebuvo patekęs į jokias avarijas, o ką jau kalbėti apie pasišalinimą iš eismo įvykio vietos.

Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Artūras Šumskas vakar nerado laiko paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis teismui priklausęs automobilis, švelniai tariant, prarado prekinę išvaizdą. A.Šumskas neatsiliepė mobiliojo ryšio telefonu, o jo patarėja visą darbo dieną tvirtino, kad teisėjas labai užsiėmęs.

Neblaivus sukėlė avariją

Vilniaus apygardos teismo vardas dėl vieno eismo įvykio kartą jau skambėjo itin nepalankiu kontekstu. Praėjusių metų gruodžio 1-ąją šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Stasys Lemežis Vilniuje sukėlė avariją, per kurią pats nesunkiai nukentėjo. Policija įtarė, kad automobilį jis vairavo neblaivus, tačiau teisėjas atsisakė tikrintis dėl galimo girtumo. Tąkart S.Lemežis vairuojama „Volkswagen Jetta” išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su automobiliu MAN. Medikai teisėjui nustatė smegenų sukrėtimą. Suteikus pagalbą S.Lemežis buvo paleistas namo.

Dangsto pati policija

Priminsime, kad LŽ neseniai atskleidė ir avariją, apie kurią policija nė neužsiminė suvestinėse, skirtose spaudai. Per šį incidentą buvo sudaužytas teisingumo ministro Petro Baguškos tarnybinis automobilis, atsiėjęs beveik 200 tūkst. litų. Dėl to ministrui teko persėsti iš prabangaus BMW-530 į gerokai paprastesnį „Ford Mondeo”. Tąkart LŽ pasidomėjus, kodėl P.Baguška nebevažinėja BMW, paaiškėjo, kad mašina pastatyta į Teisingumo ministerijos garažą.

Priežastis – prabangus BMW, kurį ministerija nuo praėjusių metų nuomojosi iš Vyriausybės autoūkio, dar gegužės 29 dieną buvo sudaužytas.

Teisingumo ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Kęstutis Saldžiūnas tuomet sakė, kad tądien Vilniuje viešėjo Turkijos teisingumo ministras. Svečio garbei vakare buvo surengta vakarienė. Jai pasibaigus P.Baguškos vairuotojas 37 metų Mindaugas V. nuvežė ministrą namo, o paskui vyko į Teisingumo ministerijos garažą.

Tačiau šviesoforo reguliuojamoje Žirmūnų ir Kareivių gatvių sankryžoje vairuotojas patyrė avariją. BMW suko į kairę ir nepraleido tiesiai važiavusio motociklo „Honda VT125”. Susidūrimo būta stipraus – automobilyje išsiskleidė saugos pagalvės. Jos apsaugojo vairuotoją nuo sužalojimų. Tačiau nukentėjo motociklininkas – 25 metų Mindaugui V. (BMW vairuotojo bendravardžiui) buvo sulaužytas kairysis šlaunikaulis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.