D.Songaila: „Daugiau paslapčių neturiu”

Pernai po Europos krepšinio čempionato nusprendęs, jog pasirodymu Pekino olimpinėse žaidynėse baigs karjerą rinktinėje, krepšininkas Darius Songaila teigia savo planų neskubėjęs atskleisti, kad iškart po gražių pergalių nenuliūdintų aistruolių.

Praėjusį savaitgalį iš JAV į Lietuvą grįžo NBA Vašingtono „Wizards” klubo puolėjas D.Songaila su žmona Jackie ir pustrečių metukų dukryte Meile.

30 metų 204 cm ūgio krepšininkas į birželio 20 dieną Palangoje prasidėjusią rinktinės stovyklą ketina atvykti liepos 1-ąją.

NBA lygoje (Sakramento „Kings” klube) debiutavęs 2003-aisiais, 2006 metais puolėjas sudarė penkerių metų 23 mln. JAV dolerių vertės sutartį su Vašingtono „Wizards” ekipa. Likimo ironija – antrus metus iš eilės „Wizards” sezoną baigė Rytų konferencijos ketvirtfinalyje ir abukart neįstengta įveikti Klivlendo „Cavaliers” ekipos su Žydrūnu Ilgausku. Pernai ketvirtfinalio serija pralaimėta 0:4, šiemet – 2:4.

Anksčiau nei tikėtasi NBA sezoną baigęs krepšininkas JAV ilsėjosi pusantro mėnesio. Kol kas aukštaūgis leidžia laiką su savo moterimis Jackie ir Meile, be to, pirmąkart į Lietuvą atvykusiems žmonos tėvams aprodo Lietuvą. Šiems pasisekė – amerikiečiai išvydo, kaip Marijampolėje švenčiamos Jonines.

Vakar D.Songaila su visa svita apsilankė vienos garsiausių automobilių gamintojų pasaulyje „Toyota” atstovybėje Vilniuje, kur žaidėjui buvo įteikti naujausio modelio visureigio „Land Cruiser” rakteliai. Krepšininkui naudotis perduotame automobilyje sumontuota automatinė pavarų dėžė. Visureigiu galės naudotis ir jo žmona Jackie.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rėmėja automobilių gamintoja „Toyota” vyrų rinktinei skyrė keturis tokius automobilius. Kitais trimis iki Pekino olimpinių žaidynių važinės rinktinės treneriai Ramūnas Butautas ir Rimas Kurtinaitis bei įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius.

Su dukryte atidžiai apžiūrėjęs naująjį automobilį Darius SONGAILA atsakė į „Lietuvos žinių” klausimus.

Teks žaisti centru

– Šiomis dienomis tapo aišku, jog visų lauktas Žydrūnas Ilgauskas vis dėlto nepadės Lietuvos rinktinei Pekino olimpiadoje. Tad, ko labiausiai ir bijojote, jums vėl teks žaisti centro pozicijoje.

– Nebijojau. Juokaudamas sakiau, kad, jei atvyktų Žydrūnas, man nereikėtų žaisti vidurio puolėjo pozicijoje. Bet mes į rinktinę atvykstame jau žinodami, kam koks vaidmuo teks, tad dėl to nesijaudinu.

– Rinktinės sudėtis greičiausiai bus tokia pat, kaip ir pernai, kai Europos čempionate iškovojote bronzą. Tad Pekine žaisti bus lengviau?

– Bus ta pati komanda, būsime susižaidę, todėl viskas turėtų vykti normaliai.

Atsipalaiduoti negalima

– Kai sužinojote olimpinio turnyro burtus, kokia mintis pirmiausia atėjo į galvą?

– Kad bus nelengva. Mūsų grupėje ir Argentina (olimpinė čempionė – aut. past.), ir Rusija (Europos čempionė – aut. past.). Reikės būti budriems nuo pirmųjų rungtynių. Manau, bus sunkoka, bet reikia tikėtis, kad viskas išsispręs mums palankiai.

Bet jei iš pradžių bus labai sunku, gal kitame etape palengvės. Priklausomai no to, kokio varžovo sulauksime. Ir favoritų kovoje dėl medalių – bent šešios komandos. Tarp jų ir mes.

Turėjo laiko pailsėti

– Kokia šiuo metu savijauta, kokia fizinė forma?

– Kaip ir pernai, traumas patyrė dauguma mūsų komandos žaidėjų, todėl ir sezonas baigėsi anksčiau, nei tikėjomės. Tad ilsėjausi pusantro mėnesio. Tik prieš porą savaičių pradėjau judėti: bėgioti, dirbti su svoriais. Prieš atvykdamas į Lietuvą Vašingtone kelias dienas sportavau salėje su kamuoliu. Sportinės formos dar nerasta. Pailsėsiu, prisidėsiu prie rinktinės, ir, manau, viskas stos į vietas.

Apsisprendė prieš metus

– Ar ilgai mąstėte, kada reikėtų baigti karjerą rinktinėje?

– Dar praėjusiais metais, po Europos čempionato Ispanijoje žinojau, kad ši vasara man bus paskutinė rinktinėje. Tik niekam nenorėjau to sakyti. Nesinorėjo po pergalių tai garsiai pareikšti ir nuliūdinti besidžiaugiančius aistruolius.

Neturi ko slėpti

– Ar dar yra paslapčių, kurių mes nežinome?

– Ne (juokiasi). Jūs jau viską žinote. Net ir tai, jog paskutinius metus žaidžiu rinktinėje. NBA sezonai varginantys, kūnui reikia vis daugiau laiko atsigauti po sezono. Viskas susideda į krūvą, tad laikas baigti karjerą rinktinėje.

– Rimantas Kaukėnas neseniai vėl tapo tėveliu, turi jau dvi dukreles. O jūsų Meilė broliuko ar sesutės neprašo?

– Ai… Apie tai dažnai pagalvojame (juokiasi).

Tėvus supažindino su tradicijomis

– Į Lietuvą su šeima grįžote kaip tik prieš Jonines. Ką per šventes spėjote nuveikti?

– Laiką leidome su tėvais. Kartu atvyko ir žmonos tėvai, iki šiol niekada nebuvę Lietuvoje. Tad jiems buvo labai įdomu pamatyti, ką lietuviai veikia tokią dieną. Marijampolėje visi nuėjome į Joninių šventę, skambėjo dainos, buvo kūrenamas laužas. Bet paparčio žiedo nėjau ieškoti, nes žinau, kad papartis nežydi (juokiasi).

Mėgstamiausia – oranžinė rinktinė

– Kokią komandą palaikote per Europos futbolo čempionatą?

– Esu už olandus. Bet jie iškrito po ketvirtfinalio, todėl daugiau nesidomiu futbolu (juokiasi).

– Kuo jus žavi Olandijos rinktinė?

– Nuo senų laikų ją pamėgau. Buvo gražu stebėti jų žaidimą, kai rinktinėje dar rungtyniavo Marco van Bastenas, Ronaldas Koemanas, Frankas Rijkaardas. Ir dabar olandų startas Europos čempionate buvo įspūdingas, maloniai stebėjau čempionatą. Bet jų jau nėra. Tikėjausi, kad Olandijos rinktinė toliau nužengs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.