Eksmeras E.Lementauskas paleidžiamas į laisvę

Vilniaus apygardos prokuratūra nusprendė nebelaikyti daugiau suimto kyšininkavimu įtariamo buvusio Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko.
Tyrimą kontroliuojantis prokuroras penktadienį jam skyrė dvi kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojimą registruotis policijoje, BNS pranešė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovas spaudai Aleksandras Juozapaitis.

E.Lementausko suėmimo terminas baigiasi pirmadienį. Įtariamąjį nuspręsta paleisti penktadienį ir nesikreipti į teismą dėl jo suėmimo pratęsimo.

Vilniaus tarybos narys ir buvęs vicemeras suėmime praleido beveik du mėnesius – suimtas jis buvo laikomas nuo balandžio 25 dienos.

Suimtasis ir jo advokatas rašė skundus dėl paskirtos kardomosios priemonės, tačiau teismai visus skundus atmetė.

Teismai manė, kad galimai įvykdęs vieną nesunkų ar du apysunkius nusikaltimus, kuriais žeminamas valstybės tarnautojo vardas ir sulaužyta duota priesaika bendruomenei. Buvo įvertinta byloje esanti medžiaga dėl galimos įtakos liudytojams ir savo pavaldiniams bei siekimas sunaikinti bylai reikšmingus daiktus ir dokumentus ir taip trukdyti bylos procesui.

E.Lementauskas su šiais teismo motyvais nesutiko.

Įtariama, kad E.Lementauskas bandė papirkti opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narį Vidą Urbonavičių.

Bylos duomenimis, pernai lapkritį ir gruodį tuometinis Vilniaus vicemeras kavinėje kelis kartus buvo susitikęs su konservatoriumi V.Urbonavičiumi ir prašė politinės paramos.

E.Lementauskas baiminosi, kad tarybos posėdyje jam bus surengta interpeliacija, todėl susitikęs su V.Urbonavičiumi prašė nebalsuoti už nepasitikėjimą. Už tai konservatoriui buvo pažadėta 140 tūkst. litų. Jeigu jo balsas būsiąs naudingas, pažadėta duoti daugiau pinigų.

Kitas įtariamasis šioje byloje, tarybos narys Gintaras Kazakas į laisvę paleistas anksčiau, nes teismas nepatenkino prokurorų prašymo laikyti jį suimtą toliau. Trečiasis įtariamasis tarybos narys Audrius Butkevičius yra laisvėje.

Baudžiamąją bylą tiria Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Vilniaus apygardos prokurorai.

Gegužės 28 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba mero pavaduotoją E. Lementauską atleido iš pareigų jo paties prašymu, taip pat yra suspenduota jo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas”.

Atleidus E.Lementauską sostinės meras „tvarkietis” Juozas Imbrasas liko su vienu pavaduotoju – Lenkų rinkimų akcijos atstovu Arturu Liudkovskiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.