Susirūpinta karalienės saugumu

Kaune rengiamasi Nyderlandų karalienės Beatričės vizitui, kuris įvyks birželio 26-ąją. Kol kas daugiausia rūpesčių kelia saugumo užtikrinimas.

Paaiškėjo, kad Kaune yra vietų, kur Nyderlandų karalienei geriau nesirodyti. Pavyzdžiui, specialistai rekomendavo Jos Didenybės vizito maršrutą suplanuoti taip, kad nereikėtų vykti pro Milikonių kalną, K. Donelaičio ir Raudonojo Kryžiaus gatves. Sunku patikėti, bet šiose gatvėse gelžbetoniniai apšvietimo stulpai yra avarinės būklės ir gali bet kada nuvirsti.

Vakar savivaldybės kolegijos posėdyje buvo tiesiai šviesiai pranešta, jog pusšimtis stulpų mieste vis dar stovi tik todėl, kad yra vieni su kitais sujungti elektros laidais. „Ir tai pasakyta ramiu tonu! Aš buvau šokiruotas!” – LŽ teigė Kauno miesto tarybos narys K.Kriščiūnas, dalyvavęs minėtame posėdyje. Politikas baiminosi, jog papūtus stipriam vėjui apšvietimo stulpai gali virsti kaip kortų eilė.

K.Kriščiūną ypač nustebino tai, kad miesto vadovai nepasistengė apie nesaugias gatves informuoti prezidentūros kanceliarijos, organizuojančios Nyderlandų karalienės priėmimą. K.Kriščiūno nuomone, tokią informaciją reikėtų kuo skubiau pateikti, nes, vykdama į Č.Sugiharos namus ir J.Naujalio muzikos gimnaziją, garbingoji viešnia gali neaplenkti pavojingų gatvių, jei apie jas nieko nežinos vizito programos sudarytojai.

„Miesto vadovai turėtų raudonuoti dėl griūvančių elektros stulpų. O kur dar duobėtos gatvės? Nežinau, kaip merui reikės jaustis, kai karalienė Beatričė pamatys tokį neūkiškumą”, – nuogąstavo tarybos narys.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas buvo kur kas ramesnis. Jo manymu, tikimybė, jog daugelį metų neremontuoti apšvietimo stulpai grius būtent per karalienės Beatričės vizitą, yra minimali. „Ir naujas stulpas gali nugriūti… Bet, tikėkimės, karalienė nesaugiomis gatvėmis nevažiuos”, – sakė A.Vaitiekūnas.

Anot Energetikos skyriaus vedėjo, padėtis nėra tokia kraupi, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio: „Tiesiog atėjo laikas keisti atramas ir mes apie tai informavome tarybos narius. Dabar laukti ilgiau tikrai nebegalima.”

K.Kriščiūno žiniomis, didžioji dalis miesto apšvietimo stulpų yra arba surūdiję metaliniai, arba niekada netaisyti gelžbetoniniai. Vakar vykusiame Kolegijos posėdyje nutarta skirti 136 tūkst. litų stulpams pakeisti. Tačiau neaišku, ar pinigų tikrai pakaks 64 avariniams stulpams atnaujinti.

„Vėl nutarta įsigyti įprastų gelžbetoninių stulpų. Bet jie juk baisūs! Tokių neteko niekur pasaulyje matyti. Kauno miesto savivaldybė ir dalies miesto stulpų savininkė „VST” galėtų susitarti – pirkti vienodus, dailesnius stulpus”, – patarė K.Kriščiūnas.

Kaune gelžbetoniniai apšvietimo stulpai įrengti maždaug prieš tris dešimtmečius. Daugumos jų iki šiol niekas neremontavo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Susirūpinta karalienės saugumu"

  1. ji

    Griunantis stulpai pavojingi karalienei? O vietiniams, ne karaliskos kilmes praeiviams, jie nepavojingi.?Geda Kauno valdziai. Apsilankius Kaune, susidaro ispudis, jog atvykai i dideli apleista sovietmeciu kaima. Vienintele miesto atrakcija – Akropolis. Liudna ir graudu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.