V.Piturca: ”Čempionatą paliekame aukštai iškėlę galvas”

Vyriausiasis Rumunijos rinktinės treneris Viktoras Piturca įvardijo priežastis, kurios sutrukdė jo auklėtiniams nugalėti Olandijos rinktinę ir patekti į ketvirtfinalį: „Šiandien mums buvo labai sunku, po dviejų alinančių rungtynių su Italija ir Prancūzija tikrai nebuvome pačios geriausios fizinės formos”.

„Privalėjome būti psichologiškai stipresni už varžovus, tačiau buvome pavargę. Trūko susižaidimo. Galbūt reikėjo daugiau rizikuoti, tačiau prieš tokias komandas kaip Olandija negali to daryti. Be to, negalima jiems leisti įmušti pirmiems. Mums reikia pasimokyti iš to, kas čia įvyko ir įgyta patirtis bus labai naudinga. Šis čempionatas baigsis ir turėsime galvoti apie Pasaulio pirmenybes”.

„Pralaimėjome komandai, kuri yra geresnė už mus. Žinoma, skaudu, kad paliekame turnyrą, tačiau darome tai aukštai iškėlę galvas. Kai mano auklėtiniai per pertrauką sužinojo, jog Italija laimi 1-0 – nuliūdo. Dėl to antrajame kėlinyje daugiau mąstė apie mačą Ciuriche, nei apie žaidimą su Olandija”.

”Apskritai, manau, turnyras buvo labai geras. Mes sugebėjome neblogai pasirodyti grupėje, kurioje be mūsų – trys fantastiškos komandos. Nepralaimėjome pirmų dviejų rungtynių su pasaulio čempionais ir vicečempionais – tai jau pasiekimas. Jei būtume įmušę tą 11 metrų baudinį rungtynėse su Italija, būtume patekę ir į ketvirtfinalį”.

Olandijos strategas Marco van Bastenas rungtynėmis liko patenkintas, tačiau teigė tikėjęsis laimėti didesniu rezultatu: ”Sužaidėme geras rungtynes. Pradėjome ne labai žvaliai, tačiau galbūt dėl to, kad aikštė buvo šiek tiek šlapia. Po sunkių pirmų 20 minučių pagaliau įsižaidėme ir sukūrėme daugybę progų ir tai, kad po pirmo kėlinio rezultatas vis dar buvo 0:0 mums turėtų būti tikra gėda”.

”Antrajame kėlinyje žaidimo prasme nieko iš esmės nekeitėme, tiesa teko padaryti keletą žaidėjų keitimų, turint mintyje ketvirtfinalio mačą. Pabaigoje visiškai kontroliavome žaidimą, galėjome laimėti rezultatu 3:0. Ir vis dėlto: 3 rungtynės, 9 taškai, 9 įvarčiai. Manyčiau, turėtume būti patenkinti”.

”’Jau šeštadienį – kitas mačas, jį vėl turėsime pradėti nuo nulio. Stebėsiu Rusijos – Švedijos rungtynes, reikės analizuoti būsimo priešininko žaidimą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.