Rasti nakvynę vasarą – sunku

Įsibėgėjus turizmo sezonui uostamiestyje keliautojams vis sunkiau rasti kur apsigyventi. Nerezervavusiems vietų iš anksto atrasti nakvynę kartais tampa sudėtinga.

Atvyksta iš įvairių šalių

Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorės Romenos Savickienės teigimu, šieAAmet anksti prasidėjęs turizmo sezonas verčia stebėtis gausiu būriu svečių. „Kartais mieste galima pastebėti kur kas daugiau užsieniečių nei vietos gyventojų. Mes džiaugiamės, kad Klaipėda tampa vis populiaresniu, turistų lankomu miestu. Pastebėjome, kad jų čia kasmet užsuka vis daugiau ir iš įvairesnių šalių. Žinoma, ne visi keliautojai čia apsistoja – nemaža dalis jų kruiziniais laivais atvyksta vienai dienai, kiti mūsų mieste nakvoja vieną dvi naktis”, – pasakojo R.Savickienė.

Pašnekovės duomenimis, šiemet Klaipėdoje jau apsilankė nemažai keliautojų iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Australijos, Norvegijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos.Pasitaikė turistų ir iš Indijos, Indonezijos, Egipto, Japonijos, Kanados, Naujosios Zelandijos, Rumunijos – šalių, kurių gyventojų maršrutuose Lietuva iki šiol atsidurdavo itin retai.

Tinka ir nuomojami butai

R.Savickienė patikino, kad kartais dėl poilsiautojų antplūdžio pasiūlyti jiems kur nors apsistoti būna gana sudėtinga.

Šiuo metu apgyvendinti turistus vis dar įmanoma – didžiausias ieškančiųjų nakvynės antplūdis laukiamas nuo birželio vidurio ir tęsis iki rugpjūčio pabaigos. „Jau dabar kasdien vis daugėja poilsiautojų, kurie atėję į mūsų informacinį centrą ieško kur apsistoti. Visgi didžiausias pikas prasidės už kelių savaičių. Žinoma, visada galime surasti išeitį ir pasiūlyti nakvynę, tačiau žmonių norai ne visada sutampa su mūsų galimybėmis, nes turistai ieško pigios nakvynės. Daugeliui net nesvarbu, kur nakvoti – viešbutyje ar išnuomojamame bute – svarbu, kad būtų pigu”, – teigė R.Savickienė.

Anot jos, dažniausiai ieškantys nakvynės už ją galėtų mokėti iki 150 Lt, tačiau pasitaiko ir tokių keliautojų, kurie už nakvynę pasirengę mokėti ne daugiau kaip 30 Lt. „Kai kurie ieško ypač pigių variantų. Jų pasiūlyti negalime, nes neturime. Dažniausiai nakvynę įmanoma rasti už 160-200 litų”, – tikino pašnekovė.

Viešbučius rezervuoja iš anksto

Viešbučio „Klaipėda”, kuriame vienu metu gali apsistoti apie 400 gyventojų, rezervavimo vadovė Sonata Benetytė patikino, kad čia nuolat, nepriklausomai nuo metų laiko, turistų gyvena gana daug.

„Prieš keletą dienų viešbučio užimtumas buvo beveik šimtaprocentinis, todėl ne visus norinčius galėjome apgyvendinti. Visgi tokios dienos yra pavienės ir dažniausiai laisvų kambarių būna. Tačiau didžioji jų dauguma, artėjant vasaros sezonui, rezervuojama iš anksto. Turime daug partnerių iš įvairių šalių turizmo agentūrų, kurie kambarius vasarai užsakė dar žiemą”, – tvirtino S.Benetytė.

Anot jos, dažniausiai viešbutyje turistai apsistoja keturioms paroms, tačiau būna ir tokių, kurie čia gyvena kelis mėnesius. „Kai kurios įmonės savo darbuotojus, į Klaipėdą atvykusius verslo reikalais, apgyvendina pas mus”, – patikino pašnekovė.

Kitų uostamiesčio viešbučių, kuriuose dažniausiai apsistoja turistai iš užsienio, atstovai patikino, kad vasaros sezonui daugelyje jų vietų beveik nebėra. „Mūsų viešbutyje kambarių užimtumas išties didelis, laisvų kambarių šiam vasaros sezonui turime labai mažai”, – patvirtino viešbučio „Radisson SAS” administratorė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.