P.McCartney vienijo Ukrainą

Šeštadienį Kijevo Nepriklausomybės aikštėje lyjant lietui į nemokamą legendinio bitlo sero Paulo McCartney koncertą susirinko daugiau kaip 200 tūkst. žmonių.

Dainininkas ukrainietiškai pasisveikino su žiūrovais, tarp kurių buvo Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis, buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma su žmona Liudmila, mecenatas ir verslininkas Viktoras Pinčukas su žmona Jelena Frančuk.

Šį Nepriklausomybės koncertą organizavo V.Pinčukas. Koncerto tikslas buvo suvienyti suskaldytą šalį, kurios rytinė dalis nusiteikusi prorusiškai, o vakarinė – žvelgia į Vakarus.

Koncertas buvo transliuojamas ir per didelius ekranus, pastatytus kelių stambių Ukrainos miestų centruose, taip pat jį rodė televizija.

P.McCartney atliko grupių „The Beatles”, „Wings” ir kai kurias solo dainas, kurias internetu balsuodami išrinko daugiau kaip 20 tūkst. žmonių. Koncerto metu tvarką užtikrino 2 150 milicijos darbuotojų, tačiau jokių rimtų teisėtvarkos pažeidimų milicija neužfiksavo. P.McCartney labdaros koncertas truko dvi su puse valandos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.