Dviratininkams baigėsi katino die

Sugriežtinus administracines baudas už vairavimą neblaiviems, pasipylė baudos mopedų ir dviračių vairuotojams, vadeliotojams ir netgi pėstiesiems.

Atšilus orams ir keliuose ženkliai pagausėjus ne tik automobilių, bet ir kitų transporto priemonių, padaugėjo ir pažeidėjų. „Pastaruoju metu kasdien surašome po kelis administracinės teisės pažeidimo protokolus neblaiviems dviratininkams ir vadeliotojams”, – LŽ sakė Alytaus policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Gražvydas Čepulis.

Anot pareigūno, minėtų transporto priemonių vairuotojai į kelią išrieda neblaivūs iš įpatimo – anksčiau už tai nebuvo baudžiama. Jie dažnai net nesusimąsto, kad sugrįžimas iš kaimyno ratuotam, pasivaišinus didesniu alaus bokalu, šeimos biudžetą gali patuštinti nuo 300 iki 700 litų.

Per dvi paskutines gegužės savaites Alytaus mieste ir rajone sulaikyti ir nubausti 55 eismo dalyviai; iš jų trečdalis – neblaivūs mopedų ir dviračių vairuotojai, vadeliotojai bei vienas pėsčiasis. 37 metų Rimvydas L. nubaustas 40 litų bauda už tai, kad neblaivus ėjo kelio Alytus-Seirijai-Varėna dešine kelio puse. Pėstiesiems, pažeidusiems saugaus eismo taisykles, numatytos baudos nuo 20 iki 40 litų. Viskas priklauso nuo girtumo.

Anot G.Čepulio, piniginių baudų skyrimu dviratininkams ir vadeliotojams ypač džiaugiasi pastarųjų žmonos – dabar retas vyras būdamas išgėręs ir žinodamas, kad gali įkliūti, ryžtasi sėsti ant dviračio ir važiuoti ieškoti kitos kompanijos. Atsakomybės sugriežtinimu džiaugiasi ir pareigūnai – žymiai sumažėjo autoįvykių, kurių kaltininkai būtų neblaivūs dviratininkai ar vadeliotojai.

Pareigūnai jau suspėjo įvertinti, kad šie eismo dalyviai yra daug geranoriškesni už automobilių vairuotojus – per penkis šių metų mėnesius Alytaus policininkams nepasitaikė nei vieno atvejo, kad girtas dviratininkas ar vadeliotojas būtų atsisakęs blaivumą pasitikrinti alkoholio matuokliu ar tiesiog įžūliai elgtųsi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.