Prekeiviai susigrums internete

Siekdami išvengti grumtynių dėl prekyviečių, Jūros šventės rengėjai sumanė eksperimentą. Tačiau tautodailininkų naujoji tvarka nenudžiugino.

Neliks naktinių eilių

Neskaidrumu dalijant vietas tautodailės mugei kasmet kaltinami organizatoriai nusikratė varginančios prievolės.

Pinigus rinks ir leidimus dalys bilietus platinanti bendrovė „Bilietai.lt”.

Iš visos šalies į šventę atvykstantiems liaudies meistrams nebereikės naktimis rymoti prie viešosios įstaigos „Jūros šventė” būstinės, kad gautų patrauklesnę vietą prekybai.

Tačiau jie turės budėti prie kompiuterio, nes prekyvietę teks užsisakyti internetu.

Naujovė verčia budėti

Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus pirmininkė Vida Šmitienė tikino, jog naujoji tvarka atgrasys vyresniuosius amatininkus ir atvers kelią jaunesniems bei vikresniems.

„Džiugina tik tai, kad nebereikės laukti eilėse. Tačiau daugelis mūsų sąjungos narių yra pensininkai, kurie nemoka naudotis internetu. Ką daryti jiems? Sužinoję apie naujovę jie apstulbo ir nusivylė”, – sakė V.Šmitienė.

Ji iki šiol pati laukdavusi eilėje ir pirkdavusi leidimus sąjungos nariams. Tačiau šiemet kiekvienam dėl prekyvietės teks kovoti individualiai. „Šventės rengėjai mums patarė sėdėti prie kompiuterio ir laukti, kol bus paskelbta, kad jau galima užsisakyti vietas. Tai ir darome – budime”, – skėsčiojo rankomis pašnekovė.

Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė pripažino, jog naujoji tvarka yra eksperimentinė. Jeigu ji pasiteisins, išliks ir kitąmet.

„Sieksime išvengti, kad paskelbus startą, neįvyktų taip, kad geriausias vietas gaus greičiausieji. Atranka išliks. Prašymus leisti prekiauti mugėje tautodailininkai turės pateikti įstaigai, tačiau vietas užsakinės internetu”, – paaiškino G.Giedraitytė.

Kainos nesikeis

Likus porai mėnesių iki Jūros šventės patvirtinta prekyviečių nuomos kaina. Ji šiemet liks tokia pati – 60 litų už kvadratinį metrą. Daugiau mokės tie, kurie nuomosis didesnį plotą patraukliausiose senamiesčio vietose.

Šventės puošmenomis po metų pertraukos vėl patikėta pasirūpinti dailininkui Anatolijui Klemencovui. Organizatoriai įsitikinę, kad jis tai sugeba geriausiai.

Pernai sulaukta kritikos dėl to, kad šventiniai akcentai, kuriuos kūrė Klaipėdos dizaino centro specialistai, atrodė blankiai.

Po savaitės paaiškės ir būsimos šventės kultūrinė programa.

Jūros šventė šiemet vyks liepos 25–27 dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.