Merūnas jau rengiasi „Eurovizijai”

Dar nespėjus nurimti šių metų „Eurovizijos” aistroms, išskirtinio vokalo savininkas Merūnas Vitulskis pasiryžo kitąmet pats bandyti laimę šiame konkurse, kuris bus rengiamas Maskvoje, Rusijoje.

Rengsis metus.
Tuo metu, kai lietuvaičiai laikė kumščius už Belgrade dainuojantį Jeronimą Milių, kitas ne mažiau ryškus mūsų šalies atlikėjas – Merūnas – dalyvavo tarptautiniame konkurse „Laagna Laul 2008” Estijoje, todėl „Eurovizijos” konkurso matyti negalėjo. Tuo, kas vyko „Eurovizijos” scenoje, Merūnas vis dėlto pasidomėjo ir susiviliojo galimybe pasirodyti šiame konkurse: „Per praėjusią „Euroviziją” karaliavo cirkas. Matyt, iš ankstesnių metų konkursų dar nepraėjo mada žiūrovus papirkinėti šou elementais, spektakliu, vaidyba. Tačiau aš esu nusiteikęs prieš tokius spektaklius ir viską darysiu kitaip.”

Kodėl klasikinį vokalą studijuojantis Merūnas susidomėjo tokiu populiariosios muzikos konkursu? „Man patinka dideli iššūkiai, o „Eurovizija” būtų tikrai nemenkas išbandymas. Manau, jau atėjo laikas kelti sau maksimalius tikslus, todėl vienas jų ir bus dalyvavimas šiame konkurse. Teko bendrauti su Rūta Ščiogolevaite, kuri ne kartą bandė laimę per nacionalinės atrankos turus, diskutuodamas su ja supratau, kad profesionaliai parengti pasirodymą užtrunka daug laiko, todėl jau pradėjau pirmuosius pasirengimo darbus. Tinkamai pasirengti „Eurovizijai” man prireiks visų metų”, – LŽ patikino Merūnas.

Įsimintina ir neprimityvi

Merūno, kaip ir kiekvieno atlikėjo, didžiausias galvos skausmas – kaip išsirinkti gerą dainą, kuri ne tik patiktų pačiam dainininkui, bet ir įtiktų televizijos žiūrovų skoniui. Atlikėjas džiaugiasi, kad jam sutiko pagelbėti kompozitorius ir grupės „Neo” narys Raigardas Tautkus. „Man patinka Raigardo kuriamos melodijos, jis neabejotinai talentingas žmogus. Be to, Raigardas yra studijavęs užsienyje ir susipažinęs su šiuolaikinėmis europietiškos muzikos tendencijomis. Savo ruožtu, aš dar pageidauju, kad daina atskleistų mano balso diapazoną, o melodija būtų ir įsimintina, ir neprimityvi”, – vardijo M.Vitulskis.

Už solidumą scenoje

Nepamirškime, kad ir J.Milius prieš kelias savaites tikėjosi sudominti Europos publiką profesionaliu vokalu, o ne karnavalo elementais, tačiau į „Eurovizijos” finalą pateko būtent tie, kurie parengė vizualų šou. Merūnas šiuo klausimu kategoriškas: „Esu nusiteikęs prieš tokius karnavalus ir pasisakau už senosios „Eurovizijos” kriterijus, kai buvo vertinamas talentas, atlikėjo meistriškumas, melodijos sudėtingumas. Nepamirškime, kad šiame konkurse sužibėjo tokie talentai kaip Celine Dion. Aš vis dar tikiu, kad tinkamai pateikus profesionalų atlikimą, žiūrovas tai supras”, – įsitikinęs Merūnas.

Jo įsitikinimu, taikyti į „Eurovizinį” standartą yra beprasmiška, o gerų rezultatų Lietuvai padėti pasiekti gali tik išskirtinumas. Merūnas mano, kad ir Jeronimas pasirinko iš esmės teisingą variantą – mėgino sužavėti publiką vokalu, tačiau vienišas klajoklis scenoje nublanko prieš kitų pasirodymų masiškumą ir blizgesį. „Eurovizijoje” reikia ne tik talento, bet ir efektingo vizualaus sprendimo, kuris neužgožtų dainininko talento, – labai tikiu, kad man pavyks tai suderinti”, – viliasi M.Vitulskis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.